KDP’nin saldırıları Binarê Qendîl’de protesto edildi

KDP’nin, Kurdistan Özgürlük hareketine yönelik saldırıları Binarê Qendîl’de gerçekleştirilen bir gösteriyle protesto edildi.

Binarê Qendîl’de yaşayan yurttaşlar, KDP’nin işgalci Türk devletiyle yaptığı iş birliği ve Kurdistan Özgürlük Hareketine yönelik saldırılarını kınadı.

Binarê Qendîl Halk Meclisi öncülüğünde Bokriskan köyünde bir araya gelen Binarê Qendîl halkı, KDP’nin Kürdistan Özgürlük Gerillalarına yönelik saldırıları ve işgalci Türk devletiyle iş birliğini kınamak amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Binarê Qendîl Halk Meclisi adına açıklama Behrûz Ahmet tarafından okundu. Açıklamada, “Tarih boyunca bilindiği gibi büyük savaşların ardından devletlerin sınırları değiştirilmiş, insanlar katledilmiş, demokrasi yok sayılmış ve faşizm devletlere uygun kavram ve sistemlerle hayata geçirilmiştir. Kürt halkı, Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasına yönelik ciddi bir tehdit var” denildi.

Ortadoğu’nun dünya ve halklar tarihine ilişkin önemine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kürdistan Ortadoğu’nun kalbidir. Kürdistan’ı ayakta tutan, devrimci mücadeleyi belirleyen asıl güç hiç şüphe yok ki PKK’dir. Bu nedenle işgalcilerin Kürt halkı ve PKK’ye karşı yürüttüğü savaşta, uluslararası güçler düşman yanında saf tutmaktadır. Şu anda zorlu bir mücadele aşamasından geçiyoruz. Halkımızın kaderi belirleniyor. Buna rağmen KDP ve Barzani ailesi, küçük çıkarlar uğruna Kürt halkını ateşe atmaktadır. Barzani ailesi, basit çıkarlar uğruna Kürdistan’ın geleceğini kendilerine feda ediyorlar. Dedelerimizin düşmanlarıyla kirli ve yoz ilişkiler kuruyorlar. İhanet ederek düşmanın suç ortağı oluyor ve bunu açıkça gerçekleştiriyorlar. Güney Kürdistan ve uluslararası basın kurumları KDP’nin düşmana nasıl kalkan olduklarını gösterdi.”

Açıklamada, KDP’nin Kürdistan Özgürlük Gerillalarına yönelik saldırılarına dikkat çekilerek, “Özgürlük gerillalarının düşmana yönelik devrimci hamlelerini engellemek amacıyla KDP, Türk Ordusuna Güney Kürdistan topraklarında askeri ve kontrol noktaları kuruyor. 24-25 Ocak’ta KDP, Amêdiyê bölgesinde gerillalara karşı pusu kurarak gerillaların yaralanması ve şehit düşmesine neden oluyor. KDP’nin işgalci Türk devletine verdiği bu destekle düşman Güney Kürdistan toprakları ve dağlarına rahatça girip kendisine yer ediniyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak tüm Kürt halkı ve siyasi partilerin ihanet çizgisine karşı net bir tutum sergileyerek bu tutumun Kürt halkının kaderini belirleyeceğini kaydedildi.