Kerkük'te coşkulu Newroz kutlaması

Kerkük’te Newroz etkinliğinde konuşan Tevgera Azadi Eşbaşkanı Tara Hisên, "Kürt halkı tüm komploları mücadele ve Newroz kutlamalarıyla yenilgiye uğrattı" dedi.

Kurdistan genelinde Newroz kutlamaları başladı. Şîwe Surî bölgesinde de Newroz kutlaması büyük bir coşkuyla başladı.

Etkinlik alanı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile şehitlerin fotoğrafları ve Tevgera Azadi ile RJAK bayraklarıyla donatıldı.

Tüm şehitler için saygı duruşunun ardından Newroz ateşi şehit aileleri tarafından yakılarak ‘Newroz pîroz be’ ve ‘Bijî Serok Apo’ sloganları atıldı.

Tevgera Azadi Kerkük Meclisi Eşbaşkanı tarafından Tevgera Azadi’nin mesajı okundu.

Etkinlikte Mezopotamya Müzik Grubu, Jina Seqiz ve Loqman Selim sahne alıyor.

HİSÊN: NEWROZ İLE YENİLGİYE UĞRATACAĞIZ

Tevgera Azadi Eşbaşkanı Tara Hisên, tüm Kürt halkının ve şehitlerin Newroz’unu kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Kerkük halkına karşı kendimizi sorumlu görüyoruz, Kerkük halkı soykırıma karşı her zaman dimdik durmuştur. Lozan Antlaşması’nın üzerinden 100 yıl geçti, Kürt halkına karşı birçok komplo kuruldu ancak Kürt halkı tüm komploları mücadele ve Newroz kutlamalarıyla yenilgiye uğrattı.”

Newroz’un Kürt halkı için önemli bir anlam taşıdığını belirten Tara Hisên, şöyle dedi: “Newroz sadece bir halay değil, halkımızın siyasi ve ulusal mesajını taşıyan eski bir Kürt geleneğidir. Bugün önemli bir süreçten geçiyoruz. Kürt halkını yok etmek istiyorlar. Ancak şu an Kuzey Kurdistan’daki Kürt halkı seçimlerde büyük ve önemli bir zafer kazanmayı hedefliyor. Rojava’da halkımız işgalci Türk devletine karşı mücadelesini sürdürüyor. Kürt halkının ulusal birliğini sağlamak için bu yıl tüm mücadelelerimizi birleştirmeliyiz. Kürt halkına yönelik tüm komploları ancak ulusal birlikle boşa çıkarabiliriz.”