Kerküklü yurttaşlar: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı

15 Şubat Komplosunu kınayan Kerküklü yurttaşlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin tüm dünyaya yayıldığını ve artık fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğini ifade etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 15 Şubat 1999 yılında uluslararası güçlerin gerçekleştirdiği komplo ile Türk devletine teslim edildi. Uluslararası Komplonun 24. yıl dönümüne ilişkin konuşan Kerküklü yurttaşlar, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğini belirtti.


Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridinin ne insani, ne de hukuki olduğunu vurgulayan Xeyriye Hesen isimli yurttaş, “Uluslararası tüm kurum ve kuruluşlar Önder Apo'ya yapılan işkenceler karşısında sessiz kalıyor. Oysaki bu kurumlar uluslararası hukuka göre yaklaşmalı ve özgür olmalıdır. Önderliğimiz uluslararası hukuka göre cezaevinde kalamayacak noktaya geldi” dedi.

15 Şubat Uluslararası Komployu kınayan Goran Mihemed , "Kürt halkının düşmanları Önderliğin özgürlüğünü istemiyor bundan dolayı 24 yıldır cezaevinde. Bölgede yaşanan krizlerin ve sorunların çözümünde muhatap Sayın Öcalan’dır. Kürt ve bölge halkının sorunlarının çözüm anahtarıdır. Sayın Öcalan özgürlük ve adalet için mücadele etti. Bugün İran ve Rojhilat’ta ortaya çıkan ‘Jin Jiyan Azadî’ direnişi Sayın Öcalan’ın mücadelesinin bir sonucudur. ‘Jin Jiyan Azadî’ kadın özgürleşmeden toplumun özgür olamayacağı anlamına geliyor. Bu yüzden bir halkın önderi olan Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması lazım” diye konuştu.