Kulp ve Lice’de HDP’li adaylar kitlesel karşılandı

HDP’nin Amed milletvekili adayları, Kulp ve Lice ilçelerinde kitlesel bir şekilde katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Amed’deki seçim çalışmaları kapsamında Kup ve Lice ilçelerinde seçmenlerle buluştu. İki ilçede düzenlenen mitinglere, milletvekili adayları Remziye Tosun, Semra Güzel, Musa Farisoğulları, İmam Taşçıer, HDP-DBP il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

HDP’li adayların ilk durağa Kulp ilçesi oldu. İlçe girişinde halk tarafından coşkuyla karşılanan HDP adayları, buradan konvoy eşliğinde miting alanına geçti. Mitingde konuşan DBP Amed İl Eşbaşkanı İbrahim Çiçek, Ankara’ya Amed’den 12 vekil yollayacaklarını belirterek, “Bizim baraj sorunumuz yoktur. Faşist AKP-MHP zihniyeti bizi baraj altında bırakmaya çalışıyor ancak şunu bilsin ki bizim arkamızda halkımız var, başaramayacaklar. 24 Haziran’da faşist AKP-MHP zihniyeti gidecek biz kazanacağız. Barış ve özgürlük kazanacak” ifadesini kullandı.

HDP Milletvekili Adayı Musa Farisoğulları ise halkı selamlayarak bayramını kutladı. Farisoğulları, tarihi bir süreçten geçildiğini kaydederek, 24 Haziran’da omuz omuza vererek bu faşist ittifaka karşı halkın ittifakını göstereceklerini ve tarihi yeniden yazacaklarını belirtti. Farisoğulları, “Eğer tarihi yeniden yazarsak birçok kapalı kapıyı açacağız. İlk önce İmralı kapılarını açacağız. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı daha sonra da tüm siyasi tutsakları özgürlüğüne kavuşturacağız. AKP Kürt halkın parçalamak ve yok etmek istiyor ancak biz gereken cevabı 24 Haziran’da sandıkta vereceğiz. Halkımıza çağrımız şudur; bizim baraj sorunumuz yoktur. Bundan emin olun ancak onlar hırsızlık, dolandırıcılık yapıyor. Bizim tek isteğimiz halkımızın seçim günü sandıklara sahip çıkmasıdır. Mutlaka oy vermeye gidelim ve oy sayımı bitene kadar sandıkların başında bekleyelim. Dost da düşman da bilsin ki biz kazanacağız” dedi.

Kulp’un ardından Lice ilçesine geçen HDP’li adaylar, burada da halkın coşkusuyla karşılaştı. Miting alanında yurttaşlara hitap eden HDP İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Lice halkının her zaman mücadelesine devam ettiğini belirterek, “Sizler Lice, Nusaybin, Cizre ve Silopi’de çok şey gördünüz ama hiçbir zaman boyun eğmediniz. Bizler sizin bu mücadelenize inanıyoruz. Amed halkı hiçbir şeyi unutmadı ve unutmayacak. Bizler bunların hesabını 24 Haziran da soracağız. Bizler İmralı tecridini kıracağız, tutsaklarımızı özgürlüklerine kavuşturacağız ve mutlaka kazanacağız” diye kaydetti.

Adaylardan Remziye Tosun da 16 yıllık AKP iktidarının son üç yıldır yürüttüğü savaş konseptiyle Kürtleri yok etmeye çalıştığını kaydederek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başlattığı müzakere sürecini bitirip üzerindeki tecridi ağırlaştırdığını vurguladı. Tosun, “Bu halk, önderlerinin üzerindeki tecridi unutmadı. Kürtler DAİŞ zihniyetinin Sur’da Cizre’de Nusaybin’de yaktığı bedenleri unutmadı. Halk günlerce cenazesi sokakta kalan Taybet Ana’yı, cansız bedeni buzdolabında bekletilen Cemile’yi, Pakize’yi, Fatma’yı, Asya’yı ve yüzlerce kadını unutmadı, unutmayacak” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar sırasında halk sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehinde sloganlar attığı mitinglerde, Amed’de  20 Haziran’da gerçekleşecek büyük mitinge katılım çağrısı yapıldı.

HDP’li adaylar, Kulp ve Lice ardından Hani ve Kocaköy’de düzenlenecek mitinglere katılacak.