Kutlu: Bizden gasp edilenleri almaya geliyoruz

Kayyum tarafından gasp edilen Cizre Belediyesi'ni yeniden alacaklarını söyleyen HDP adayı Berivan Kutlu, ilk yapacakları çalışmanın kadınlar için açacakları eğitim alanları olacağını söyledi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 31 Mart'da gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmaları devam ediyor. Şırnak'ın Cizre ilçesinde de yerel seçimlerde halk, DBP'li belediyeleri gasp eden kayyumlara olan tepkilerini sandıklarda verecek. HDP'nin Cizre Belediye Eşbaşkan adaylarından Berivan Kutlu, söz konusu seçimlerin önemi ve kente dair kadına yönelik projeleri hakkında ANF'ye konuştu.

Belediyecilikte önceliklerinin kadınları daha ileri götürmeye dönük çalışmalara dair olacağını ifade eden Kutlu, "Yaşamın her alanında çalışmalarımızı buna yoğunlaştıracağız. Belediyeciliğin temeline inip bakacak olursak kadının yaşama kattıklarıyla ne kadar ilişkili olduğunu da görebiliriz. O yüzden şunu da çok rahat söyleyebiliriz ki Belediyecilik kadın işidir. Eski belediyemizde de, şimdi alacağımız belediye de ilk yapacağımız çalışma kadınlar için açabileceğimiz çalışma ve eğitim alanları olacaktır" diye konuştu.

YAŞAMIN ÖĞRETİCİSİ KADINDIR

Eğitim evleri açtıkları zaman sadece okuma yazma alanında değil, her alanda kadınlara ilişkin faydalı işler yapmak istediklerini sözlerine ekleyen Berivan Kutlu, "Kadına kendi tarihini anlatmak ile başlanmalı. Çok eski ve köklü bir tarihimiz var ve ne yazık ki bunlardan bir haber olan kadınlarımız da var. Bu evler kadın ve hakikati arasında da bir köprü görevi görecek. Bütün alanlarda yapacağımız çalışmalarda muhakkak kadının rengini taşıyacak olguları da barındırmamız gerekiyor.

Belediyecilikte diğer çalışma alanlarına baktığımızda da teknik alanlarda da aklımıza kadın gelmekte. Bunun temelinde ise kadının, yaşamın kendisi olmasından kaynaklı. Yaşamın öğreticisi de kadındır. 5000 bin yıldır kadınlar üzerinde bir savaş yürütülmekte, kadınlar da binlerce yıldır bunun mücadelesi ile kendini yetiştirdi. Şimdi de bu güç ile yerelde de kendini gösterecek. Yerel çalışmalarda da kadınların öncü olduğu bir belediyecilik hedeflendiği sürece hiçbir sorunla karşılaşmayacağımızı düşünüyorum" dedi.

BU SEÇİM KAYYUMLARA CEVAP OLACAK

Geçtiğimiz dönemde DBP’li belediyeleri gasp eden kayyumlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kutlu konuşmasını şöyle noktaladı: "Kayyum denince akla talan, gasp ve yıkımdan başka bir şey gelmemekte. Sadece Şırnak ve Cizre diyemeyiz, tüm belediyelerimize atanan kayyumların ilk el attıkları ve yok ettikleri alanlar kadın alanları ve çalışmaları olmuştur.

Belediyemizde çalışan 50 kadın arkadaşımızın işlerine hukuksuz bir şekilde son verilmesi, kadın kurumlarımızın kapatılması, ya da kadınlarımızı kendilerini aşağılayacak, kayyumun eril zihniyetini yansıtacak çalışmalara yönlendirilmeleri bunun en önemli kanıtlarıdır. Tüm bunlar biz kadınlarda daha da büyük bir çalışma hırsına neden oldu ve bizden gasp edilenleri almaya geliyoruz. Bizden çalınanları almakla da kalmayacağız bu alanları daha da arttırıp gerçek bir cevap olacağız."