Lice’de askerler bir kişiyi yaraladı

Amed’in Lice ilçesindeki Banaderan köyünde uğraşan köylülere, helikopterden ateş açıldı. Ateş sonucu yaralanan Onur Vural isimli köylünün askerlerce alındığını ve nereye götürüldüğü bilinmiyor.

Lice’nin Sığınak (Banaderan) köyünü dün akşam saatlerinde abluka altına alana askerler, kırsal kesimlerde operasyon başlattı. Hava destekli operasyonda tarımla uğraşan köylülere ateş açıldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, dün geç saatlerde köyün abluka altına alındığı ve ekin amacıyla arazide bulunanlara helikopterden ateş açıldı. Söz konusu taramada Onur Vural isimli bir kişinin yaralandığı belirtildi. Askerler tarafından yaralı olarak alınan Vural’ın nereye götürüldüğü bilgisi verilmedi. Mahalle halen abluka altında olurken, giriş çıkışlara izin verilmiyor.

Gün içinde ise mahallenin kırsal alanlarının ateşe verildiği ve yangına müdahalenin engellendiğini aktaran köylüler, İtfaiye ekiplerine de izin verilmediğini bildirdi.

Sabah saatlerinde ablukaya alınan Merdinya, Koçeran ve Denglava mahallelerinde operasyon başlatıldığı ve köylere giriş çıkış yapılamadığı belirtildi. Zırhlı araçların sivil bir aracı taradığı ileri belirtiliyor.

Merdinya ve Denglava köylerinde buğday tarlalarının ateşe verildiği, itfaiye ekiplerinin bu bölgelere girişinin de askerlerce engellendiği vurgulandı. Bölgede operasyonların devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan Yaprak (Tûtê) köyünden buğday tarlalarında devam eden yangına müdahale eden Mehmet Kapan ve oğlu Mehmet Ali Kapan, askerlerce gözaltına alınarak, Lice’ye götürüldü.