MA muhabiri 5 polisin saldırısına uğradı

Gözaltına alınan MA Muhabiri Mahmut Altıntaş, adliyeye sevk edildiği esnada 5 polisin saldırısına maruz kaldı. Dudağı patlayan Altıntaş, darp raporu almak için hastaneye götürüldü.

Semsûr merkez Yeni Mahalle’de sabah saatlerinde habere gittiği esnada gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mahmut Altıntaş, adliyeye sevk edildiği esnada 5 polisin saldırısına maruz kaldı. 

 

Hakkında gözaltı kararı olduğu gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Altıntaş hakkında, X hesabından paylaştığı kendi ve çalıştığı MA’nın haberleri gerekçe gösterilerek “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla işlem yapıldı.

24 sayfadan oluşan emniyet ifadesinden Altıntaş’ın yaptığı 19 paylaşımın suç olduğu iddia edildi. Altıntaş'ın 11 Kasım 2022 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dair yaptığı kendi haberini hesabından paylaşması suç olarak değerlendirildi. Altıntaş ifadesinde Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekerek, 35 aydır kendisinden haber alınamamasının Anayasa’ya aykırı olduğunu ve haber yaparak duyarlılık oluşturmak istediğini kaydetti. 

KÜRTÇE HABERLER YANLIŞ ÇEVİRİLDİ

MA Kürtçe ve Kürtçe haftalık gazete Xwebûn’un Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarına dair yaptığı haberleri paylaşması da suç olarak lanse edildi. Kürtçe yapılan paylaşımların Google çeviri tarafından yapılan Türkçe çevirilerinin yanlış olduğunu belirten Altıntaş, yapılan paylaşımların çevirilerini düzelterek, paylaşımların ifade özgürlüğü çerçevesinde olduğunu belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye kenti Kobanê'nin özgürleştirilmesinin 9’uncu yıl dönümüne dair Altıntaş’ın dün yaptığı, YPJ savaşçısı Arîn Mîrkan’ın heykelinin yer aldığı paylaşıma da suç olarak lanse edilen paylaşımlar arasında. Altıntaş, heykelin tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği DAİŞ’e karşı mücadelede hayatını kaybeden Kürt bir kadına ait olduğunu belirterek, tüm dünya tarafından Kobanê direnişinin sahiplenildiğine dikkati çekti. Altıntaş’a ayrıca Efrîn işgaline dair yaptığı haber paylaşımları soruldu. Mezopotamya Ajansı’nın “Örgüt ile iltisaklı” yönünde iddiaların doğru olmadığını dile getiren Altıntaş, ajansın halk odaklı habercilik yaptığını vurguladı. 

5 POLİSİN SALDIRISINA UĞRADI

Emniyet işlemleri bittikten sonra Altıntaş, Adıyaman Adliyesi’ne sevk edildi. Adliye girişinde başının eğilmesine karşı çıkan Altıntaş, üzerine çullanan 5 polis tarafından işkence uygulandı. Dudağı patlayan Altıntaş, avukatların talebi üzerine darp raporu almak için hastaneye götürüldü.