Maxmur’daki nöbet eylemini 35’inci grup devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampındaki nöbet eylemini 35’inci grup devraldı.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve uygulanan tecridin kaldırılması için başlatılan nöbet eylemi büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Nöbet eylemi bugün 175’inci gününe girerken eylemi 35’inci grup devraldı.

Nöbet eylemi akşam saatlerinde Şehit Aileleri Kurumunda düzenlenen bir törenle devredildi. Eylemin devir töreninde 34’üncü grup adına Ali Bilehî bir konuşma yaptı.

Ali Bilehî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi kınayarak şunları ifade etti: “Önder Apo’dan 3 yıldır hiçbir haber alınamıyor. Önder Apo’dan haber almamız için her türlü eylemi yapma hakkına sahibiz. Hepimizin sorumluluklarını daha çok yerine getirmesi gerektiği bir süreçten geçiyoruz. Artık, Önder Apo’nun özgürlüğünün zamanı gelmiştir.”

Ali Bilehî’nin konuşmasının ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan nöbet eylemi sloganlar eşliğinde yeni gruba devredildi.