Maxmur'da şehitler anıldı

DAİŞ çetelerinin Maxmur Mülteci Kampı'na yönelik düzenlediği saldırılar sırasında kampın savunmasında yer alan ancak farklı alanlarda şehit düşen HPG gerillaları için bir anma töreni düzenledi.

HPG komutanları Sabri Bagok (Yahya Duman), Cesur Vedat Welat (Abdulmutalip Doğrucu), Ali Xebat Botan (Erdinç Bolcal), Rênas Raperîn (Faik Aydın) ve Serxwebûn Serhed (Sefa Altunay) için Maxmur'da anma töreni düzenlendi.

14 Ocak 2020'de gerçekleşen saldırılar sırasında şehit düşen Sabri Bagok, Cesur Vedat Welat ve 10 Mart 2023'te Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen Rênas Raperîn, Maxmur Şehit Aileleri Komitesi ve Maxmur halkının katılımıyla anıldı.

Ayrıca, işgalci Türk devlet güçlerine karşı 14 Ocak 2024'te Şehit Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu'nda şehit düşen Serxwebûn Serhed ve yoldaşı Rizgar Çavreş de törende anıldı.

Maxmur Şehit Aileleri Komitesi Sözcüsü Murat Encü, anma merasiminde yaptığı konuşmada, şehitlerin DAİŞ'in saldırılarına karşı Maxmur halkını korumak için fedakarca mücadele ettiklerini vurguladı.

Encü, "Bu kahraman şehitlerimiz, Kurdistan'ın farklı alanlarında Kürt halkının özgürlüğü için mücadele edip şehit düştü. Maxmur Şehit Aileleri ve tüm Maxmur halkı adına ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Önderliğimizin ve Kürt halkının başı sağ olsun." dedi.

Merasimde yapılan konuşmaların ardından, şehitlerin yaşamını ve mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana gerîla" sloganları eşliğinde gerçekleşen anma merasimi, katılımcıların bir dakikalık saygı duruşuyla sona erdi.