GÖRÜNTÜLÜ

Midyad ve Çelê’de binlerce kişi Newroz ateşi etrafında buluştu

Mêrdîn'in Midyad ve Colemêrg’in Çelê ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla coşkulu Newroz kutlamaları gerçekleştirildi.

Midyat'ta, binlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleşen Newroz kutlamalarında, halkın ulusal kıyafetlerle renkli bir görüntü oluşturduğu gözlendi. 

Kutlama, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

DEM Parti Midyat İl Eşbaşkanı Necla Acıbuca'nın konuşmasının ardından DEM Parti Midyat Belediye Eşbaşkan adayları Hüda Erdem Aslan ve Hikmet Duman sahneye çıkarak, halkı sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

Kutlamalar, Koma Ritmen Azad grubunun şarkıları ve halaylarıyla devam etti. Daha sonra sahneye çıkan DEM Parti Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Devrim Demir, Midyat halkının Newrozu’nu kutlayarak, cezaevlerinde devam eden açlık grevini selamladı. 

Devrim Demir'in konuşması sırasında halk sık sık, “Bijî berxwedana zindanan” sloganını attı. 

Devrim Demir, Kürt halkının tarih boyunca özgürlüğü için büyük bedeller ödediğine vurgu yaparak, "Bu toprakların sahibi biziz. Bu topraklara yeniden özgürlük ve barışı getirecek olan biziz" dedi.

Devrim Demir’in konuşmasının ardından Barış Anneleri sahneye çıkarak, ellerindeki beyaz güvercinleri uçurdu. 

Daha sonra söz alan DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, değişim ve özgürlüğün DEM Parti ile geleceğini söyleyerek, 31 Mart’ta sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı. 

Newroz kutlaması, şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

ÇELÊ

Colemêrg’in Çelê ilçesinde de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Newroz kutlamalarında, yöresel kıyafetlerle kutlamalara katılan halk, özgürlük ve barış sloganları attı. 

DEM Parti Çelê Belediyesi Eşbaşkan adayı Arafat Çetinkaya, halkın birliğini sağlayarak iradesine sahip çıkması çağrısında bulundu. 

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Vezir Coşkun Parlak, AKP-MHP'nin seçim kazanmak için kente asker ve polis kaydırdığını ifade ederek, halkın tüm oyunları boşa düşüreceğini vurguladı.

HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak da, Kurdistan’ın işgal edildiğini belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması çağrısı yaptı. Newroz etkinlikleri, sanatçı Kadir Çat'ın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.