Muş’ta gösteri, toplantı ve yürüyüşler yasaklandı

Valilik, kentte toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması gibi eylemlerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

HDP’nin eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, yasaklama kararına ilişkin “Tüm amacımız meşru bir seçim sonucu ve bu şehrin huzurudur” paylaşımında bulundu.

Muş Valiliği, kentte toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması gibi eylemlerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte provakatif eylemlerin eylem hazırlığı olduğu ileri sürülerek, toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması türü eylemleri 15 gün süreyle yasakladı.

Kararın, yapılan seçimlerde kentte HDP'nin olan 2 bin 500 oyun geçersiz sayılması üzerine yapılan itiraz ardından alınması dikkat çekti. HDP’nin Muş Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, valilik tarafından alınan yasaklama kararına ilişkin, sosyal medya hesabından “Gasp edilmiş tüm oylar Muş halkının iradesidir. Bu iradeye saygı duyup, ihlal edilen yasa ve anayasanın uygulanmasını istiyoruz. Her türlü hukuki yola başvuracağız. Tüm amacımız meşru bir seçim sonucu ve bu şehrin huzurudur. Bu şehri germek değil amacımız” paylaşımında bulundu.