Paris şehitleri Kerkük’te anıldı

Kerkük’te aydınlar ve Dêrin peşmergelerinin katılımıyla Paris şehitlerinin yaşamları ve mücadelelerine ilişkin bir seminer düzenlendi.

Kerkük’te çok sayıda yurttaş, aydın ve Dêrin peşmergesinin katılımıyla 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Şehit Sakine Cansız, Şehit Fidan Doğan ve Şehit Leyla Şaylemez’in yaşamları ve mücadelelerini konu alan bir seminer düzenlendi.

Seminerde RJAK Üyesi Ronak Mecid, Şehit Sara, Şehit Rojbîn ve Şehit Ronahî’nin yaşamları ve mücadelelerini anlattı.

Ronak Mecid, Şehit Sara’nın çocukluğunda ailesi ve yaşadığı toplumla mücadele ettiğini ifade ederek şöyle söyledi: “Sakine Cansız’ın ailesi, kızlarının sıradan bir yaşam sürmesini istedi. Ancak Şehit Sakine böyle bir yaşamı reddetti. Evdeki baskıdan kurtulmak ve ideolojiyle buluşmak için bir evlilik gerçekleştirmişti. Bu aşama onun yaşamı için oldukça önemliydi.”

Şehit Sara’nın örgütleme çalışmalarından bahseden Ronak Mecid, sözlerini şöyle noktaladı: “Evlendiği erkek, Şehit Sara’dan sıradan bir eş olmasını istiyordu. Ancak Sakine arkadaşın tek amacı halkı için mücadele etmekti. Çünkü Dersim Katliamını dinlemiş ve derinden hissetmişti. İzmir’de çalışmaya başladığı fabrikada işçileri örgütleyerek bir eylem yaparlar. Eylemde ‘Kürdistan sömürgedir’ sloganını attıkları gerekçesiyle tutuklanırlar.”

Seminerde son olarak katılımcılara Şehit Sakine Cansız’ın yaşamını anlattığı ‘Hep Kavgaydı Yaşamım’ isimli kitabı dağıtıldı.