Patnos'ta HDP mitingi: Eli kanlı AKP'ye yanıt verilecek

Patnos'ta düzenlenen HDP mitinginde, AKP'nin elinin kanlı olduğu belirtilerek, 24 Haziran'da Kürtlerin AKP-MHP'ye sandıkta cevap vereceği belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Patnos ilçesinde miting düzenledi. PTT Caddesi’nde düzenlenen mitinge, partinin Ağrı milletvekili adayları Dilan Dirayet Taşdemir, Kezban Dumrul Ögel, Berdan Öztürk ve Abdullah Koç katıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı miting alanında halk sık sık "Demirtaş’a özgürlük” sloganları attı.

Adaylardan Kezban Dumlu Ögel, Suruç'taki katliama dikkat çekerek, "Ne yaparlarsa yapsınlar, Kürt halkı her zamankinden daha kararlı bir şekilde elini vicdanlarına koyarak sandıklara gidecektir" dedi.

'AKP EŞİTTİR MHP'

Dilan Dirayet Taşdemir ise "Oylarını AKP’ye verenlere şunu söyleyin; AKP eşittir MHP’dir. Bu akıl Bahçeli’nin aklı. Bahçeli söylüyor, Erdoğan yapıyor. Onlarca çalışanımız tutuklu. Seçimlere 6 gün kaldı. Bunların niyeti kötü. Suruç’u gördünüz. Katliam yaptılar. Bu oyunlara kanmayacağız. 24 Haziran’da inşallah onları düşüreceğiz. 24 Haziran’da özgürlük halayı çekeceğiz" diye belirtti.

‘ERDOĞAN'IN ELİ KANLI'

Aynı zamanda Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı olan, adaylardan Berdan Öztürk ise, AKP iktidarında Efrîn, Sur, Nusaybin, Şırnak kentlerinin yıkıldığını ve Cizre bodrumlarında insanların yakılarak öldürüldüğünü hatırlattı.

Kürtlerin bu yaşananları unutmayacağını söyleyen Öztürk, “Cizre, Sur, Nusaybin, Efrîn hepsinin kanı senin ellerinde Tayyip Erdoğan! Selahattin Demirtaş’ın eli kanlı değil, senin elin kanlı.  Hırsızlık yapmadık, başımız dik. Erdoğan 'Kürt sorunu yok' dedi. Ama biz buradayız. Cezaevlerine tutsak ettiniz ama biz yine buradayız. Amacınıza ulaşamadınız. 24 Haziran’da bu halk size hesap soracak” diye konuştu.