Piran ve Çelê’de gerilla eylemleri

Amed’in Piran ve Colemêrg’in Çelê ilçesinde gerçekleştirilen eylemlerde 3 asker öldürüldü. Zap’a yönelik hava saldırısında ise 2 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“24 Nisan günü sabah saat 05.30 sularında Amed’in Pîran (Dicle) ilçesine bağlı Tim Tepesi Karakolu’nda konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik olarak güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Yakın mesafeden ferdi ve orta silahlarla etkili bir şekilde gerçekleştirilen bu eylem sonucunda netleştirilebilen 1 asker öldürülürken, çok sayıda asker ise yaralanmış, ayrıca karakol duvarı yıkılmıştır. Eylem ardından, etrafta bulunan karakollardan eylem alanına dönük ağır silahlarla taramalar yapılırken, düşman güçleri helikopterler ile ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Yapılan bu eylem ve arkasından yaşanan bombardımanlarda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.

ÇELÊ’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

23 Nisan günü saat 13.30’da Colemêrg’in (Hakkari) Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Sor alanında konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik olarak güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. İçerisinde 2 askerin bulunduğu bir mevziinin hedef alınıp etkili bir şekilde vurulduğu bu eylem sonucunda, mevzii içerisindeki her 2 asker de öldürülmüştür. Eylem ardından, eylem alanının düşman güçleri tarafından ağır silahlarla bombalanırken, güçlerimiz herhangi bir zarar görmeden üs bölgelerine ulaşmıştır.

HAVA SALDIRILARI

Medya Savunma Alanları’nın kimi bölgelerine yönelik olarak işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından hava saldırıları yapılmıştır. Buna göre;

26 Nisan günü (bugün) gece saat 00.30 sularında Zap’a bağlı Kunişka alanına,

25 Nisan günü (dün) sabah saat 08.30 sularında Garê’ye bağlı Deşta Kafya alanına; akşam 20.00 - 20.30 saatleri arasında Duhok’a bağlı Çemankê nahiyesine bağlı Çemrobotkî Köyü’nün etrafına;

23 Nisan günü akşam saat 19.00 sularında Zap’a bağlı Şehit Özgür Vadisi’ne yönelik bombardımanlar yapılmıştır.

ZAP’TA 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

23 Nisan günü Zap alanına yönelik olarak yapılan saldırılarda Demhat ve Rojhat arkadaşlarımız şahadete ulaşırken, diğer saldırılarda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiş, Çemrobotkî Köyü’nün etrafına yapılan saldırılarda köy halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır.”