'PKK denizdir, bizler de bu denizde bir damla olmak istiyoruz'

Ankara’da 1 Ekim 2023 tarihinde fedai eylem yapan Ölümsüzler Taburu üyesi şehit Rojhat Zilan ve şehit Erdal Şahin eyleme gitmeden önce, “PKK denizdir, bizler de bu denizde bir damla olmak istiyoruz” mesajını veriyor.

1 Ekim 2023 tarihinde Ankara’da fedai eylem gerçekleştiren Ölümsüzler Taburu üyesi şehit Rojhat Zilan ve şehit Erdal Şahin’in eyleme gitmeden önce yaptığı konuşma Gerilla TV’de yayınlandı.

Konuşmasına direniş alanındaki tüm yoldaşlarını selamlayarak başlayan gerilla Rojhat Zilan, eyleme gitmeden önce şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Öncelikle savaş mevzilerinde mücadele eden tüm yoldaşlarımızı canı gönülden selamlıyor, şehit düşen arkadaşlarımızı da saygıyla anıyorum ve intikam sözümüzü bir kez daha yineliyorum.

Fedai eylem gerçekleştirmek için uzun bir süredir bekliyorduk. Geç bile kaldık fakat şartlar ancak oluşturulabildi. Bu yüzden özeleştirimizi de veriyoruz. Uzun zamandır çok ağır bir süreçten geçiyoruz. Düşmanın saldırılarının aralıksız devam etmesi, kimyasal silahlar kullanması, KDP’nin işbirliği zaten sürecin ne kadar ağır geçtiğini gösteriyor. Belli dönemlerde bazı çıkışların yapılması gerekiyor. Belki bizim eylemimiz de bunu sağlayacaktır. Bizler bu ağır süreçte üzerimize düşen rolü oynamak istiyoruz. Hareketimiz bize bir şans verdi, bundan dolayı çok mutluyuz, heyecanlıyız. Önderliğe yönelik tecridin bu kadar ağırlaştırıldığı, hareketimize, halkımıza karşı saldırıların bu kadar arttığı bir süreçte bizlerin bir şeyler yapması gerekiyordu. Bazı şeyler doğru yerde ve doğru zamanda yapılması önemlidir. Bu dönem de tam olarak öyle bir dönem. Bu süreçte birçok arkadaş bizim yerimizde olmak istiyor, bunu hissediyoruz. Tüm yoldaşlarımızı yüreğimizde taşıyoruz.

Direniş alanında birçok genç arkadaş var. O arkadaşları gördüğümüzde onlardan çok büyük bir güç ve moral alıyoruz, inancımız daha da artıyor. Elbette böyle bir savaş yürütmek kolay değil ama o arkadaşların inancı, iradesi, Önderlik ve hareketimizin gerçekliğidir. Düşman bir arkadaşımızı katletmek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Bilindiği gibi kimyasal silah da kullanıyor. Bu vesileyle heval Baz Mordem ve Helbest Koçerin şahsında kimyasal silah saldırısı sonucu şehit düşen tüm yoldaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyorum. Kimyasal silah saldırısı sonucu o kadar arkadaşımızı birden kaybetmek bizim için çok ağır oldu. Yapacağımız eylemin amaçlarından biri de düşmanın katlettiği yoldaşlarımızın intikamını almak. Hedefimiz Önderlik için, hareketimiz için, halkımız ve yoldaşlarımız için başarıya ulaşmak. Bunun sözünü verdik ve bu sözümüz başarıya ulaştığında anlam kazanacaktır. Eylemimizin başarıya ulaşması bizim için çok önemli ve değerlidir. Heval Erdal ile birlikte başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Kimyasal silahlarla şehit düşen arkadaşlarımızın intikamını mutlaka alacağız. Çünkü bu yüreğimde bir yaradır.

Yoldaşlarımızdan istediğimiz, kendilerini korusunlar, güçlensinler, düşmana ağır darbeler vursunlar. İçinde bulunduğumuz süreç bunu gerektiriyor. Yoldaşlarımızı eylemlerine baktığımızda düşmana nasıl ağır darbeler vurduklarını görebiliyoruz. Özellikle bu eylemlerin YJA Star öncülüğünde yapılması bize güç ve moral veriyor. Kadın arkadaşlarımız her alanda mücadeleye öncülük ediyor. Düşmana karşı verilen direnişte kadın yoldaşlarımızın büyük emekleri var. Bütün yoldaşlarımızı tek tek selamlıyor, sevgilerimi iletiyorum. Sizin yoldaşınız olmaktan gurur duyuyorum. Buradan gönül rahatlığıyla ve başarılı olacağımıza inanarak gidiyoruz. Gözümüz arkada kalmayacak. Bir kez daha tüm yoldaşlarımıza saygı ve selamlarımı iletiyorum, kendilerine çok iyi baksınlar.”

Gerilla Rojhat Zilan konuşmasını, “Bijî Serok Apo”, “Bijî PKK”, “Bê Serok Jiyan Nabe” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla sonlandırdı. 

DÜŞMAN ŞUNU ÇOK İYİ BİLSİN; PKK’Yİ BİTİREMEYECEK

Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın büyük bir direniş sergilediğini vurgulayan HPG gerillası Erdal Şahin de eyleme gitmeden önce şu mesajları veriyor: “Bizler de bu direniş dalgasının bir parçası olmak istiyoruz. Bu aşamaya gelmemizde yoldaşlarımızın, hareketimizin çok büyük emekleri var. Bizler de bu emeğe layık olmak istiyoruz. Çok ağır bir süreçten geçiyoruz. Kurdistan’ın özgürlüğü için, Önderliğin, Kürt halkının özgürlüğü için hareketimizin, halkımızın olduğu her yer direniş alanı olmalıdır. Her yeri mücadele alanına dönüştürsek zafere ulaşırız. Elbette devrim çok ağır bedeller istiyor. PKK binlerce kez bu bedelleri vereceğini ama geri adım atmayacağını ispatlamıştır. Ne gerekiyorsa sonuna kadar yapılacaktır. Her PKK militanı bir fedaidir. PKK zaten intikam hareketidir. Halk ve gerilla olarak bu süreçte üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeliyiz. Çünkü bu süreç büyük fedakarlık istiyor. Her geçen gün hedeflerimize daha fazla yaklaşıyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de Önderliğin ve Kurdistan’ın özgürlüğünü sağlamak. Bundan dolayı üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Heval Rojhat ile birlikte eylem yapmaya gideceğiz. Kendimi çok şanslı görüyorum çünkü hareket bize böyle bir fırsat verdi. Bu şekilde bir eylem yapmak yüzlerce yoldaşımızın hayalidir. Yükümüzün ağır olduğunu biliyoruz bu yüzden görevimizi layıkıyla yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim için başarıdan başka bir yol yok. Bu süreçte birçok değerli arkadaşımızı kaybettik. Bizim de yapmamız gereken şey şehit yoldaşlarımızın intikamını almaktır. Düşman şunu çok iyi bilsin; tüm dünya bir araya gelse PKK’yi bitiremeyecektir. Düşman kimyasal silah başta olmak üzere her türlü saldırıyı yapıyor ama yine de direnişimizi kıramıyor. PKK günü geldiğinde düşmanı kalbinden vuruyor. Bu halk, bu hareket ve Önderlik için ne yaparsak azdır. Binlerce canımızı feda etsek de yetmez. PKK bir denizdir, bizler de bu denizde bir damla olmak istiyoruz. İnanıyorum ki eylemimiz başarıya ulaşacaktır.

Yoldaşlarımızdan tek isteğimiz ne olursa olsun düşmanı sevindirmesinler. Düşmana karşı her zaman kendilerini savunsunlar. Bu ağır süreçten başarılı bir şekilde çıkmaları için arkadaşların mutlaka kendilerini korumaları ve düşmana gereken cevabı vermeleri lazım. Yoldaşlarımızdan tek isteğimiz budur. Yine her yerde, her alanda harekete, Önderliğe ve yoldaşlarına sahip çıkmalılar. Bizim için bu bir son değil başlangıçtır bu yüzden yoldaşlarımızla vedalaşmıyoruz. Çünkü hepimizin amacı aynı ve hedefimiz bu amaca ulaşmaktır. Özgürlük alanlarında büyük fedakarlıklarla mücadele eden, direnen yoldaşlarımızı bir kez daha selamlıyor ve sevgilerimizi iletiyoruz. Hepsine başarılar diliyoruz.”