PKK ve PAJK’lı tutsaklar: Newroz, iktidarının gidişini müjdeledi

PKK ve PAJK’lı tutsaklar, "Bu yıl Kurdistan ve Türkiye’de yaşanan geniş katılımlı Newroz bayramı şimdiden AKP-MHP faşist-çete yapılanmasının gidişinin habercisi ve müjdecisi olmaktadır" dedi.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya, Newroz vesilesiyle mesaj yayımladı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Önderliğin 1973 Newroz’unda Ankara Çubuk Baraj’ında başlatmış olduğu özgürlük mücadalesinin 51. yılını, 51. Newroz diriliş ve direniş bayramını, Önder APO’ya Kahramanlık Haftası'nda  bulunduğumuz Mart ayında ölümsüzleşen  Kahraman  Mahsum Korkmaz (Egid)  ve Newrozlaşan mücadelenin aydınlatıcı aydınlatıcı öncüleri olan Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Berivan, Ronahi, Rahşan Demirel, Besê Anuş, Sema Yüce, Mehmet Akarlar şahsında kahraman Kurdistan şehitlerine, Kürt halkı başa olmak üzere tüm direnenlerin halklara kutluyoruz. Kahramanlık abidesi olan Kurdistan şehitleri şahsında tüm dünya devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, 51 yıllık  mücadelenin yaratmış olduğu hakikatle anılarını özgür Kurdistan ile taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yaratmış olduğu acı ve hüzün ile bu yılki Newroz’u karşılıyoruz. PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak bir kez daha yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Newroz Demirci Kawa’n günümüze değin her türlü sömürüye, ezilmişliğe köleliğe karşı başkaldırışın ve direnişin sembolü olmaktadır. Bu açıdan Newroz Kürt halkı başta olmak üzere bölge ve dünya halkları için salt bayram olmayıp, direnişin ve mücadelenin ana kaynağıdır. Kadınlar öncülüğünde her yıl büyük bir katılımla kutlanan Newroz gerçekliğin, varlığın özgürlük mücadelesinin de ısrarını yansıtmaktadır ve söz konusu Kürt halk gerçekliği olunca bu ısrar daha da gelişerek artmaktadır. Bu yıl Kurdistan ve Türkiye’de yaşanan geniş katılımlı Newroz Bayramı şimdiden AKP-MHP faşist-çete yapılanmasının gidişinin habercisi ve müjdecisi olmaktadır. Van’dan İstanbul’a Batman’dan Ankara’ya alanlardan yükselen 'Bijî Serok APO' sloganları Kurdistan halkı başta olmak üzere Türkiye halklarının da Demirci Kawa’ın çağdaş Newroz’unun özgürlük mücadelesinin temelini atan ve halklara umut ışığını aşılayanın Önder APO olduğunu  göstermektedir. Amed Newrozu'nda da yükselen zafer çığlığının doruğa ulaşacağını ve faşizmi titreteceğine inanıyoruz. Halkımız başta olmak üzere AKP-MHP faşist çete yapılanmasına dur diyen tüm kesimleri yarınki Amed Newrozu'na  katılarak seslerini Newroz direniş ruhuyla dile getirmelerini istiyoruz. Alanlara akan kadınlar 'Jin Jiyan Azadi' haykırışlarıyla Newroz'un çağdaş mimarı olan Önder APO’ya bağlılıklarını dile getirerek tüm Newroz alanlarında kadının özgürlük rengini alana yansıtmışlardır.

Kadınlar, 51 yıl önce, Newroz’da umudun ışığını doğuran Önder APO, özgürlüğünden yoksun bırakılan bir halkın kurtuluş ve özgürleşme yolunu kadınların özgürlüğünden geçtiğini, kadınların toplumların özgürlük sorunlarında başat bir rol oynadığında dikkat çekmiştir. Kürt toplum gerçekliğinde de bu sorunu derinlikli ele alarak çözümlemeler geliştirerek kadın kurtuluş ideolojisini geliştirmiştir. Kadın kurtuluş ideolojisini geliştirilmesi ile beraber öz hakikati ile mücadele gerçekliğiyle bütünleşen kadın, toplumun temel sorunlarının çözümünde öncülük rolünü alarak devrimsel süreçlerde tarihsel adımlar atılmasını beraberinde getirmiştir. Önder APO’nun yoğun emek ve çabalarıyla insanlığın parlayan sadece Kurdıstan ve Ortadoğu kadınlar açısından değil yüreği özgürlük için çarpan tüm dünya kadınları için Newroz etkisi yaparak bir uyanış ve isyanın bayrağı olmuştur. 51 yıllık Önderlik mücadelesi 51 yıllık kadın özgürlük yılı mücadelesi, 51 yıllık Newroz özgürlük yılı mücadelesi olmaktadır.

'ÖNDER APO'NUN HAKİKATİ EVRENSEL HAKİKATE DÖNÜŞMÜŞTÜR'

Önder APO’nun Ankara Çubuk Barajı’da 1973 Newrozu’nda dile getirdiği hakikatle başlattığı özgürlük mücadelesi, Kürt ve Kurdıstan gerçekliği sınırlarını da aşarak evrensel bir hakikate dönüşmüştür. Evrenselleşen PKK gerçeği, evrenselleşen kadın özgürlük mücadelesi, evrenselleşen Newroz direnişi tüm insanlığa mal olmuş ve adım adım sömürgeci, emperalist güçlerden hesap sormaktadır. Bayram havasında kutlanan Newroz, bu anlamıyla her türlü ezilmişliğe, kaderciliğe, boyun eğmeciliğe, haksızlığa karşı direniş ve özgürlük meşalesidir. Newroz Kürt halkı başta olmak üzere, özgürlüğü için direnen bölge ve dünya halkları için bir var oluş ve özgür kimliğin sembolü olmaktadır. Newroz gerçekliğinin bir bütünen karanlığa gömüldüğü bir çağda Önder APO 51 yıl önce Kurdıstan özgürlük mücadelesinin adımlarını attı.

Önder APO, 2013’teki Newroz mesajında; '... İçinde doğduğumuz çaresizliğe, bilgisizliğe, köleliğe karşı bireysel isyanımla başlayan bu mücadele, her türlü dayatmaya karşı bir bilinci, bir anlayışı, bir ruhu oluşturmayı amaçlıyordu. Bugün görüyorum ki, bu haykırış bir noktaya ulaşmıştır. Bizim kavgamız hiçbir ırka, dine, mezhebe veya gruba karşı olmamıştır. Bizim kavgamız ezilmişliğe, bilgisizliğe, haksızlığa, geri bırakılmışlığa, her türlü baskıya karşı olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır' diyerek bireysel isyanım diyerek başlattığı mücadelenin özünü belirlemiştir. Önderliğimizin bireysel isyan mücadelesi evrenselleşen isyan mücadelesine dönerek insanlığın özgürlük mücadelesine ışık tutmaktadır. Bu ışığın mücadelesi sürecinde toprağa düşen nice kahramanlar, Newroz’un gerçek temsilcisi olmaktadır. Son anlarına kadar Newroz hakikati ile direndiler ve bir bilinç ve ruh olarak kendilerini yarattılar. Newroz ve Kahramanlık Haftası’nı aynı anda kutladığımız bu süreçte, alanlardan yükselen özgürlük çığlığı ile faşist AKP-MHP rejimini yenip, özgürlük bayramını direnen tüm insanlığa armağan edeceğiz. Kahramanlık Haftası ve Newroz vesilesi ile bir kez daha kahraman özgürlük mücadelesi şehitleri şahsında tüm dünya devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz, anıları daima yolumuzu Newroz gibi ışık tutacaktır."