Sancar: Çözümün adresi İmralı'dır

İktidarın savaş politikaları sonuca Kürt Halk Önderi Öcalan'a tecrit uygulandığını belirten HDP'li vekil Mithat Sancar, tecridin barış ve demokrasiye karşı devreye konulduğunu vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemleri devam ediyor. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Öcalan'a uygulana tecrit ve yerel seçimlere ilişkin ANF'ye konuştu. Öcalan'a yönelik tecridin ülke barışına hizmet etmediğini kaydeden Sancar, "Bölgede herkesin gündemi tecrittir. Tecrit ile birlikte savaş derinleşiyor, tecrit ağırlaştırıldığı zaman devreye savaş politikaları giriyor.

Tecrit ortadan kalkarsa, bu topraklara huzur, barış ve birlik gelir. Halkımız da bunu görüyor ve ona göre değerlendiriyor. Halkımız onurlu bir barış istiyor. Bu topraklara barışı getirecek kişi de bellidir. Herkes barışın, diyaloğun ve müzakerenin adresinin İmralı olduğunu biliyor. Halk bu gerçeği gözü ile gördü" diye konuştu.

'RANT ÜZERİNDEN KENDİLERİNE YANDAŞ YARATMAK İSTİYORLAR'

Kürtlere karşı AKM-MHP ittifakının her gün yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Sancar konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "AKP ve MHP eskiden Kürtlere karşı gizli bir şekilde savaşıyordu ama şimdi açık bir halde savaş yürütüyorlar. AKP-MHP halkın iradesine ve kimliğine karşı politikalar yürütüyor. Bu politikalarından dolayı Mardin ve diğer bir çok şehirde AKP oy kaybedecek. Bu sadece AKP-MHP'ye karşı bir tepki değildir. Bu kimliğine ve iradesine sahip çıkmaktır.

Seçim döneminde bir çok olay tersine dönüyor. Hizmet etmedikleri yere ısrarla biz hizmet ediyoruz diyorlar. Bu da seçim öncesi rüşvet gibidir. Rant ve taraflı bir şekilde halkı sisteme bağlamak istiyorlar. Bu tarz eskiden de vardı ama şimdi farklı bir şekilde bu tarzı yine devreye koydular. Rant üzerinden kendilerine yandaş yaratmak istiyorlar. AKP diğer seçimlere göre bir çok yerde oy kaybedecek, HDP ise oylarını yükseltecek."

HALKIMIZDAN GÜÇ ALIYORUZ

Yerel seçimlere ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Sancar HDP'nin tüm baskılara rağmen güçlü bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü vurguladı. HDP'ye yönelik baskı ve saldırıların her yerde olduğuna dikkat çeken Sancar, "Mardin bu baskıların en üst düzeyde yaşandığı kentlerden biri. Birkaç gün önce Kızıltepe'de bir miting düzenledik ve son günde miting iznini verdiler. Tüm saldırı ve engellere rağmen Kızıltepe halkı miting alanına akın etti.

Çok zor bir dönemden geçiyoruz ama HDP her zaman bu saldırılara maruz kalmıştır. Halkın bu saldırılara olan öfkesi 31 Mart'ta sandıklara yansıyacaktır. Ne olursa olsun irademizden ödün vermeyeceğiz. Bir çok çalışanımız gözaltına alınıp tutuklandı. Arkadaşlarımız ne kadar tutuklansa da yerleri boş kalmayacak. Bu sahiplenmeye karşı bize düşen sorumluluk artıyor. Biz de bu şekilde halkımızdan güç alıyoruz" şeklinde konuştu.