Sara’nın direniş ruhu yaşıyor

HPG gerillalarından Serhat Jêhat, Sara’nın direniş ruhunun tünel savaşlarındaki kadın gerillalarda ve fedai eylemcilerde yaşadığını söyledi.

HPG gerillalarından Serhat Jêhat, Paris katliamıyla ilgili ANF’ye konuştu. 

Sara, Rojbîn ve Ronahî’nin şehadetlerinin etkisinin derin olduğunu belirten Jêhat, “Biz Kürt halkının iradesini tanımıyoruz ve Kürtlere yönelikte her türlü saldırıyı gerçekleştireceğiz” mesajının verildiğini söyledi. Jêhat, şunları ifade etti: “Heval Sara, PKK kurucularından, Dêrsimli ve kadın öncü olduğu için hedef alındı. Kürt kadınları ve dünya kadınları içinde özgürlük ilhamıydı.


ÖNDER APO İLE YÜRÜYENLERDENDİ

Rêber Apo öncülüğünde gerçekleşen kadın özgürlük hareketi,  5 binlik zihniyete karşı yeni bir devrim oldu. Artık ezilmiş ve köleleştirilmiş kadınlar, özgürlüğünü PKK’de buldu. Heval Sara da aile baskısını ve klasik yaşam tarzını reddederek kendini PKK’nin özgürlük saflarında buldu. Bu özgürlük mücadelesinde Rêber Apo’yla birlikte yürüyenlerden biriydi. Kurdistan kadınların özgürlüğü için büyük bir mücadele yürüttü. Şimdi bu mücadele dünyanın her tarafına yayılmış. 

BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜK İLKESİDİR

Heval Sara kendini en somut şekilde ‘Yaşamım Hep Kavgaydı’ kitabında anlatıyor. Bu kitabı herkesin okuyup kendini eğitmesi gerek. Aslında o kitapta anlatılan şey Apocu milatan kişiliğin tamıdır. Heval Sara’nın yaşamı da Apocu militan kişiliğin göstergesidir. Heval Sara bizim için özgürlük ilkesidir. Heval Sara ve PKK direnişçileri zindanda da faşizme boyun eğmedi ve faşizmi yenilgiye uğrattı. Ya özgür bir yaşam ya da sonuna kadar direniş tavrı netti. Ne olursa olsun bir Apocu militan teslimiyeti kabullenemez, Heval Sara da bu ruhla yaşıyordu. Heval Sara bütün yaşamını devrime adamıştı.

DİRENİŞ RUHU YAŞIYOR

Heval Sara’nın gösterdiği direniş ruhu, günümüzde de yaşanmaktadır. Bunun en somut örneği de tünel savaşlarında direniş gösteren kadın yoldaşlarımız ve fedai eylemcilerdir. Onların ardılları olarak sonuna kadar onlarla yaşayıp mücadelemizi büyüteceğiz ve şehitlerimize sahip çıkacağız. İntikamlarını alacağımızın sözünü veriyoruz.”