Sara, Rojbîn ve Ronahî Maxmur Kampında anıldı

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampında, Paris Katliamında katledilen Şehit Sara, Rojbîn ve Ronahî için anma töreni düzenlendi.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampında bulunan Şehit Aileleri Kurumunda, 9 Ocak 2013’te işgalci Türk devleti tarafından Paris’te gerçekleştirilen katliamda katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) için bir anma töreni düzenlendi.

İştar Meclisi öncülüğünde düzenlenen anma töreni, yurttaşların Şehit Aileleri Kurumunda bir araya gelmesi ve ardından Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Yapılan saygı duruşunun ardından Paris Katliamı şehitlerinin mücadelesini ve yaşamlarını konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anma töreninde konuşan Belediye Eşbaşkanı Fatma Bilen, Sakine Cansız’ın mücadelesine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Bilen, konuşmasında şunları söyledi: “Paris Katliamının üzerinden 11 yıl geçti. Bizler, katliamın 11’inci yılında Sara’nın yaşamı ve mücadelesi üzerine ne söylesek yetersiz kalacaktır. Düşmanımızın öncülerimizi hedef alan bu zihniyetini asla unutmamalıyız.”