Sêrt’te AKP’nin seçim hilesine itiraz

Sêrt merkezde aralarında Türk Özel Harekât Siirt Şube Müdürlüğü’nün de olduğu 4 adreste 6 bin 643 seçmenin kaydedildiği ortaya çıktı; DEM Parti itiraz etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sêrt İl Örgütü, kent merkezinde 4 adrese 6 bin 643 kişinin seçmen olarak kaydedilmesine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulundu.

Aralarında DEM Parti Sêrt Milletvekilli Sabahat Erdoğan Sarıtaş, il seçim komisyonu, DBP, DEM Parti İl Örgütlerinin bulunduğu bir heyet askıya asılan listeleri dosya haline getirip Siirt Adliyesi’ne geçti. Burada bulunan YSK İl Kurulu’na dosyayı veren heyet, itirazlarının işleme geçmesi sonrası adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

SEÇMEN SAYISI MAYIS’TA 7 İDİ, BİN 989’A ÇIKTI

Halkın iradesine saygı duymayan iktidarın yine hileye başvurduğunu kaydeden DEM Partili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, şöyle tepki gösterdi: “Halkın iradesini kayyım yolu ile gasp eden zihniyet şimdi ise hileye başvurarak seçimi gasp etme uğraşında. Kentte bulunan 4 adreste binlerce kişi kaydedilmiş. Bu yerlerin çoğu kamu kurumu. Abdurrahman Kavak Caddesi 75 numarada bulunan Özel Harekât Siirt Şube Müdürlüğü’nde Mayıs ayındaki seçmen sayısı 7 iken bu sayı şimdi bin 989 olmuş durumda. Bu durum bile yaşanan hukuksuzluğu gözler önüne seriyor. Bunu nasıl izah edecekler? İlgili tüm kurumlara sesleniyoruz. Bu suça ortak olmayın. Kent halkının iradesini kent dışında getirilen oylar ile belirlemesinler. Kentin iradesi bu kentin halkıdır. Rize, Trabzon ve daha birçok batı ilinden getirilen seçmenler bu kentin iradesini işgal edemezler. Yaşanan hukuksuzluğun takipçisi olduk olmaya devam edeceğiz. Halk bu talancı ve gaspçı zihniyete gereken cevabı verecektir.”