Suruç anması davası: Polisler hatırlamıyormuş!

Suruç şehitlerini andığı için yargılanan 17 kişinin duruşmasında polisler, sorulara "hatırlamıyorum" yanıtını verdi.

Adana’da 18 Temmuz 2021 tarihinde Suruç Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yapılan anmada polis saldırısına maruz kalan 17 genç hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme" iddialarıyla açılan davanın 9'uncu duruşması görüldü. Adana 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan gençler katılmazken, avukatları katıldı.

Olay günü olay yeri tutanağı tutan Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube polisi K.Y., B.A.Ç. ve C.E., tanık olarak dinlendi. Başka bir dosyadan tutuklu bulunan ve yargılanan kişilerden biri olan R.K., Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEBGİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Tanık polis K.Y., "Arbede olduğu için ben kimin kime vurduğunu görmedim" derken, diğer polis B.A.Ç. olayı hatırlamadığını söyledi. Tanık polislerden C.E., "Grubun polis aracına binmemek için polis memurlarına ellerindeki flama ile vurduklarını gördüm" diye konuştu.

 Avukatlar, tanık polislere sorular yöneltti ancak polisler birçok soruyu "hatırlamıyorum" diye yanıtladı. Avukatlardan İlhan Öngör, bilirkişi raporundaki eksikliklere işaret etti.

Mahkeme, tanık olarak dinlenmeleri için duruşmaya gelmeyen polisler hakkında yeniden zorla getirme emri düzenlenmesine, Jandarma Kriminal Laboratuvarından rapor alınmasının değerlendirilmesine karar verdi, duruşmayı 4 Ekim'e erteledi.