Tahliye edilen İldem: Sonuna kadar aynı yolda yürüyeceğim

Hapishaneden 30 yıl sonra tahliye edilen Mehmet İldem, Mêrdîn'de torunları tarafından karşılandı. İldem, "Pişman değilim. Sonuna kadar da bu yolda yürüyeceğiz" dedi.

Adana'da 1993 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla müebbet hapis cezası verilen Mehmet İldem (65), tutulduğu Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nden dün tahliye edildi. İldem, bugün memleketi Mêrdîn’e geldi. İldem, havaalında torunları ve yakınları tarafından karşılandı. Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri de karşılamaya katıldı.  

'KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN...'

Havaalanında bir araya gelen kalabalık, İldem’i uzun bir süre alkışlayarak, çiçeklerle karşıladı. Kadınlar zılgıt çekerken, ellerindeki rengarenk şalları salladı. İldem, havaalanı önünde kendisini karşılayanlar ile tek tek tokalaştı. Küçük torunlarını gören İldem, gözyaşlarına hakim olamadı. Torunları, yanlarında getirdikleri bir tesbihi İldem’e hediye etti.

Karşılamada konuşan İldem, 30 yılı aşkın bir süre cezaevinde kaldığına işaret ederek, "Ancak Kürt halkının özgürlüğü için bu da az. Ne kadar cezaevlerinde kalsak bizim için sorun değil. Bize zor değil. Biz cezaevinden nasılsa çıkabiliriz... İnsanın iradesi olduğu sürece zor değil. Bu nedenle pişman değilim. Sonuna kadar da bu yolda yürüyeceğiz” dedi.

İldem, kendisini karşılayanlarla birlikte daha sonra Omeriya bölgesinde bulunan Rişmîl (Yeşilli) ilçesine bağlı Aluca kırsal mahallesine geçti. İldem, burada da yakınları ve köylüler tarafından karşılandı.