‘Tecrit devam ettikçe gerillaların hamleleri de sürecektir’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır İmralı’da büyük bir direniş sergilediğini söyleyen HPG-YJA Star gerillaları, “Önderliğe yönelik tecrit devam ettikçe gerillaların hamleleri de sürecektir” dedi.

HPG-YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da yapılan Uluslararası Komplo ve İmralı’da devam eden tecride ilişkin konuştu.

Türk devleti ve komploda yer alan güçlerin her geçen gün Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik tecridi daha da derinleştirdiğine dikkat çeken HPG gerillası Aslan Qıbesin, “Önder Apo her ne kadar fiziki olarak esir olsa da felsefesiyle, ideolojisiyle, fikirleriyle özgürlüğü kazanmış bir liderdir. Önder Apo’nun militanları olarak biz de Kurdistan dağlarında savaşmaya ve düşmanlarımızı Kurdistan topraklarından temizlemeye devam edeceğiz. Önder Apo’ya yönelik tecridi kırıncaya kadar savaşmaya devam edeceğiz. Önder Apo ile özgürlük zaferini Kurdistan’da yaratacağız.


25 yıl önce, hegemon güçler, Türk devleti ve uluslararası devletlerin eliyle Önder Apo’ya karşı büyük bir komplo düzenlendi ve bu komplo 1999 yılından bu zamana kadar devam ediyor. Bu komplonun sonucunda Önder Apo esir düşürüldü. Bu komplonun üzerinden tam 25 yıl geçti. Önder Apo fikri ile düşüncesiyle halkın arasındadır, gerillanın arasındadır. Halk ve gerilla bu temelde yürümektedir. Bu yılı başarı ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü gerçekleştireceğimiz bir yıl haline getireceğiz.

Bu temelde Türk devletine de çağrımızdır; son 3 yıl da süren savaşta Türk devleti ve ulus devletler Rojava, Bakur, Başur, Rojhılat’a ve gerilla alanlarına karşı topyekun bir şekilde her türlü teknik ile yoğun saldırılar gerçekleştirmektedir. Bütün ulus devletlerin desteğiyle gerilla alanlarına vahşi bir şekilde saldırmaktadır. Bu saldırıların sebeplerinden biri de gerilla eylemlerinde yediği darbelerdir. Düşman gerilladan yediği ağır darbelerden kaynaklı savaşma gücünü ve inancını kaybetmiştir. Önderliğe yönelik tecrit devam ettikçe gerillaların hamleleri de sürektir. Önderlik üzerindeki tecrit ne kadar ağırlaştırılırsa Türk devleti de o kadar büyük darbeler yiyecektir” diye konuştu.


HEGEMON GÜÇLERİN AMAÇLARI BOŞA ÇIKARILDI

HPG gerillası Hejar Karox ise 15 Şubat Uluslararası Komplo ve tecride ilişkin şunları belirtti: “Bu komplonun en büyük amacı, Önder Apo’yu etkisizleştirmek, halktan koparmak, PKK hareketini bitirmek, özgür Kürdü yok etmekti. Fakat bugün de çok bariz bir şekilde görülmektedir ki PKK hareketinin mücadelesi, yurtsever Kürt halkının mücadelesi her yıl daha da büyüdü, Önder Apo’nun fikir ve felsefesi dünyanın her yerine dağıldı, evrenselleşti. Özelde Önderlik Savunmaları ve çıkan perspektifler ışığında dünyanın birçok yerinde Önderliği sahiplenme daha da arttı. Sosyalist, demokrat, akademisyenler Önder Apo’ya sahip çıkıyorlar, Önder Apo’yu kendi Önderleri olarak görmeye başladılar. Tüm bunları hazmedemeyen hegemon ve komplocu güçler Önder Apo üzerindeki tecridi ağırlaştırdılar. Önder Apo iradesi, düşünce tarzı ve büyük mücadelesi ile komplocu güçleri boşa çıkardı.

Kurdistan dağlarında yürütülen mücadele tarihi bir mücadeledir. Tarihsel bir direniştir. Ve yürüdüğümüz bu yol Önderlik çizgisidir, fedailik çizgisidir, şehitlerin çizgisidir. Bu esaslar üzerine kararlı ve iddialıyız ki; bu yıl bu düşmanı kesinlikle kıracağız ve yeneceğiz. Kurdistan toprakları ve dağları onlara mezar olacaktır. Komplonun 25. yılında Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü ve Kurdistan’ın özgürlüğünü gerçekleştireceğiz.”