Tevgera Azadî: Keskin bir mücadele zamanı

Tevgera Azadî yeni yıl vesilesiyle yayımladığı mesajda, "Zaman tüm meşru ve doğal haklarımızı elde etmek için keskin bir mücadele geliştirme zamanı” dedi.

Tevgera Azadî Yönetim Kurulu, yeni yıl vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, siyasi tutsaklar ve halkların yeni yılı kutlanırken, "Zaman tüm meşru ve doğal haklarımızı elde etmek için keskin bir mücadele geliştirme zamanı” denildi.

'ÖZGÜR VE ADİL BİR SİSTEMİ İNŞA ETME ZAMANI'

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Tüm dünya özellikle Ortadoğu 2004 yılını ekonomik krizlerin savaşın, işgal ve katliamların gölgesinde karşılamaktadır. Hegemonik güçler her geçen gün daha fazla kendi çıkarları uğruna halkların haklarını gasp etmekte, dünyayı yaşanamaz bir hale getirmektedir. Faşist Türk devleti her gün Kürt halkının kazanımlarına saldırarak hiçbir ahlaki ve hukuki olmayan çok kirli bir savaş yürütmektedir. Başûrê Kurdistan halkı siyasi iktidarların bencil, aşiretçi politikalarından kaynaklı kurban olmakta, Kurdistan Bölgesinin statüsü her geçen gün daha fazla zayıflamaktadır.

Halkın yaşam koşulları her geçen gün daha fazla ağırlaşırken, hak ve özgürlükler ayaklar altına alınmaktadır. Kurdistan Bölgesindeki siyasi tarafların iç çelişkileri ve siyasi iktidarın tek güç olma siyaseti, Kurdistan Bölgesinin statüsünü tehlikeye atmış, halk adeta savunmasız bırakılmıştır. Başûrê Kurdistan halkı çok ağır koşullarda geleceğe dair umudunu yitirdiği bir yılı geride bıraktı. Başûrê Kurdistan halkının umutlarını zayıflatan, toprağını ve geleceğini riske atan güçlerden hesap sorma zamanı gelmiştir. Bu sistemi yıkarak yerine daha özgür ve adil bir sistem inşa etmenin zamanıdır. Başûrê Kurdistan halkı ve ezilen diğer tüm halklar böylesi bir yaşamı hak etmiyor.

Yeni yılı karşılarken birçok gazeteci zindanlarda esir tutulmakta düşünce ve ifade özgürlükleri ayaklar altına alınmaktadır. Siyasi iktidarın yanlış politikaları ve güvenlik güçlerinin umursamaz  yaklaşımlarından dolayı yurtsever insanlar sokak ortasında katlediliyor. Öğretmenlerin maaşları ödenmiyor ve  en doğal hakları olan atamaları yapılmıyor. Halk bu  ağır koşullarda yaşarken bundan faydalanmak isteyen güçler halkı ajanlığa, uyuşturucu madde bağımlılığına ve göç ettirmeye çalışıyor.

Kadınlar her türlü şiddete maruz kalıp katledilirken adeta kırımdan geçiriliyor. Halk sağlık, yerel hizmetlerden mahrum bırakılırken Kurdistan doğası maden şirketlerine para karşılığı peşkeş çekiliyor. Halk yoksullaşırken iktidar sahipleri daha da güçlenip zenginleşiyor. Halk adil, eşit özgür ve birlikte yaşama hasret bırakıldı. Bu yılı hep birlikte şehitlerimizin amaçlarına ulaşacağımız, hayallerini gerçekleştireceğimiz bir yıl yapalım.

Son olarak bir kez daha halkımızın yeni yılını kutluyor, yeni yılın kimsenin hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan kendi toprağında, diliyle, kültürüyle, özgür ve demokratik bir ortamda yaşayacağı bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Hep birlikte demokratik özgür bir yaşam için mücadele edelim. Şüphesiz hegemonik güçlerin ve iktidarların araçlarıyla özgür bir yaşamı inşa edemeyiz. Ancak farklılıkların birliğini esas alan demokratik bir yaşam modeli ile özgür ve eşit bir yaşamı inşa edebiliriz. Bunun için hep birlikte mücadele etmeye ihtiyaç var. Zaman, tüm doğal ve meşru haklarımız için keskin bir mücadele geliştirme zamanı.”