Türk askerleri Kürt gencine pense ile işkence yaptı

Türk asker ve korucularının Bazîd'de gözaltına aldıkları DEM Parti Gençlik Meclisi üyesi Brindar Gezici’ye demir çubuk ve penseyle işkence yaptıkları ortaya çıktı, Gezici’nin ablası, tablonun devletin Kürtlere kininin en somut örneği olduğunu söyledi.

TÜRK DEVLET TERÖRÜ

Agirî’nin (Ağrı) Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde 7 Mart’ta gözaltına alınan DEM Parti Gençlik Meclisi üyesi Brindar Gezici, götürüldüğü karakolda Türk asker ve korucuları tarafından işkenceye uğradı. Gezici’ye iki gün boyunca demir çubuk ve penseyle işkence yapıldığı ortaya çıktı. Gezici, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ağrı Kapalı Cezaevine götürüldü.

PENSE İLE İŞKENCE

Kardeşine yapılan işkenceye tepki gösteren Gezici’nin ablası Şerzan Gezici, dün cezaevindeki kardeşinin görüşüne gittiğini belirterek “Kardeşim Bazîd’de gözaltına alınmış ve Bazîd’de bir karakola götürülmüş, burada asker ve korucular tarafından işkence edilmiş. Karakola götürülmeden yolda işkence yapılmış ve bayılmış. Karakola gittikten sonra kafasına su döküyorlar ve kendine geliyor. Burada tekrar asker ve korucular tarafından demir çubuk ile darp ediliyor. En sonunda sol el parmaklarını pense ile sıkıyorlar. Kafatasına, bacaklarına ve burnuna silahla defalarca vuruyorlar. Şu anda kafatasında ve burnunda kırıklar mevcuttur. Kardeşimin görüşüne gittiğimde ayakta zor duruyordu” diye aktardı.

‘DEVLETİN İŞKENCE SİSTEMİNİ TEŞHİR EDİYORUZ’

Kardeşine yapılan işkenceyi devletin Kürtlere bakış açısının en somut örneği olarak nitelendiren abla Gezici, “Kardeşime yapılanlar bir nevi Kürt halkına devletin bakış açısını gösteriyor. Bu fotoğraflar Kürtlere yönelik devletin nefretini, ırkçılığını ve kinini gösteriyor. Bu durumu hem aile olarak hem de Kürt halkı olarak kabul etmiyoruz. Devletin bu işkence sistemini teşhir ediyoruz. Bu yaşananlara ilişkin bütün yasal hakkımızı kullanacağız. Elimizden ne geliyorsa ailesi olarak yapacağız” dedi.