Türk devletinin katlettiği Tanış ve Deniz için buluştular

Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in gözaltında kaybedilmelerinin yıl dönümünde yapılan açıklamada, "Yoldaşları olarak daha güçlü ve kararlı mücadele edeceğiz" mesajı verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex İl Örgütü, Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Silopiya İlçe Başkanı Serdar Tanış ve parti yöneticisi Ebubekir Deniz’in 25 Ocak 2001’de gözaltında kaybedilmesinin yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

DEM Parti Silopiya İlçe Örgütü binası önünde yapılan eyleme DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Serdar Tanış ile Ebubekir Deniz’in aileleri, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), İnsan Hakları Derneği (İHD) Şirnex Şubesi ile çok sayıda kişi katıldı. 

'NAMERTÇE KATLETTİLER'

DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, 1990’lı yıllarda işlenen cinayetlerin "namertçe" olduğunu belirterek, bu cinayetlerin failleri yargılanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Ardından Serdar Tanış’ın babası Şuayip Tanış, faillerin ortaya çıkması için verdikleri adalet mücadelesini anlatarak, “Anneler ve babalar olarak sadece kendi çocuklarımızın değil, ne kadar faili meçhul cinayet varsa hepsinin akıbetinin aydınlatılmasını ve faillerinin yargılanmasını istiyoruz. Bu failler ortaya çıkarılana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

DEM Parti Silopiya ilçe Eşbaşkanı Adnan Kaplan, dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Levent Ersöz’ün bölgeyi “Şırnak Cumhuriyeti” olarak ilan ettiğini ve HADEP’in siyasi faaliyetlerini sürdürenlere karşı saldırıya geçtiğini hatırlattı.
Kaplan, "Serdarlar'ın, Ebubekirler'in yoldaşları olarak şimdi çok daha güçlü, örgütlü ve kararlı bir şekilde mücadelelerini büyüteceğimizi ve halk olarak irademizi her koşulda ortaya koyacağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu.