Türk kurumlarının el koyduğu malzemeler çetelere gidiyor

Türk kurumlarının el koyduğu yardımların mağdurlara değil çetelere verildiğini söyleyen HDP Güney Kürdistan temsilcisi Nahide Ermiş, “Herkes inansın ki HDP kampanyasına bağışlanan her şey mutlaka mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır” dedi.

HDP Güney Kürdistan temsilcisi Nahide Ermiş, Başur’da depremzedeler için devam eden yardım kampanyasına ilişkin konuştu. Depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Ermiş, sadece Sîlemanî ve Hewlêr’de Kürtlerin her yerde ulusal duygularla yardıma koştuğunu belirtti. HDP olarak seferberlik ilan ettiklerini vurgulayan Ermiş, “Amacımız, yakınlarını, malını mülkünü, her şeyini kaybedenlere en acil bir şekilde yardım etmek. Yaklaşık bir haftadır yardım topluyoruz.

Gösterdikleri ilgiden ve kampanyalarını güçlendirmek için verdikleri çabadan dolayı halkımıza, tüm kurum ve kişilere teşekkür ederiz. Hala çok fazla ihtiyaç var. Çünkü çok büyük bir afet yaşandı. Bu yüzden herkes tüm imkanlarıyla kampanyaya destek vermeli, topladığımız yardımları biran önce halka ulaştıracağız” diye konuştu.

YARDIMLARA EL KONUYOR

KDP dışında Güneyli birçok parti ve şahsiyetin de kampanyalarına destek verdiğini, hatta kampanya duyurusunda hazır bulunarak mesajlarını verdiklerini belirten Ermiş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Yardımı merkezimizde topluyoruz, merkezi ve kalabalık bir yere koyma imkanımız olmadı, belki daha fazla insan destek olurdu. Başvuru yapmamıza rağmen başka bir yere izin verilmedi. Gereksinimler çok fazla. Rojava ve Kuzey Kürdistan için de malzeme yardımına ihtiyaç var ama yardım Türkiye'ye gittiği için hükümet el koyuyor. Şimdi Türkiye'de üç kurum yardım toplayacaklarını açıkladı. AFAD, İHH ve Kızılay.

AKP-MHP Hükümeti bu kurumlara görev verdi. Güney'den, Orta Doğu'dan ve dünyanın herhangi bir yerinden hangi yardım gelirse gelsin bu kurumlar el koyuyor. Bu kurumlar gelen yardımları depremzedelere değil yandaşlarına veriyorlar. Bu bilinen bir şey, bunu tüm muhalefet söylüyor. Türk medyası bunu söylüyor. Bu insanlara giden yardımların mağdurlara ulaşmadığını herkes bilsin. Herkes inansın ki HDP kampanyasına bağışlanan her şey, para, malzeme mutlaka mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır. Bu yüzden kampanyamıza destek verin. Çocuklar ürün topluyor,kumbaralarını  kırıp parayı depremden etkilenen çocuklara vermemiz için bize getiriyorlar.”

TÜRK KURUMLARINA TESLİM EDİLEN YARDIMLAR ÇETELERE GİDİYOR

Güney kurumlarının topladığı ve AFAD, İHH ile Kızılay gibi kurumlara ulaştırdığı yardımların halka değil çetelere verildiğinin altını çizen Ermiş, “Herkes bu kurumların halka yardım etmediğini çok iyi biliyor. Örneğin AFAD Kürt ve Alevi bölgelerinde bulunanlara değil yandaşlarının olduğu mahallelere yardım ulaştırıyor. Yandaşlarının olduğu mahalleler eşya dolu ama Kürt ve Alevi mahallelerinde hiçbir şey yok. Herkesin bu gerçeği görmesini istiyoruz. Siyasi bir meseleden bahsetmiyoruz. Bu bir insanlık meselesidir. Bu durum herkesin başına gelebilir. Yarın İstanbul, İzmir ve Ankara'da da olabilir. Hiçbir Kürt böyle düşmanlıkla yaklaşmaz.

Türk hükümetinin Kürt ve Alevi düşmanlığına dikkat çeken Ermiş konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Biz hükümetin kayıtsızlığından bahsetmiyoruz, hükümetin Kürt düşmanlığı politikalarından bahsediyoruz. Bu düşmanca yaklaşım her gün yaşanıyor. Depremden dolayı yaşamını yitirenlerin 2 katı hükümetin vurdumduymaz ve düşmanca politikasından dolayı hayatını kaybetti. Bu yaklaşım olmasaydı ölü sayısı daha az olabilirdi.

Depremzedeler için ilk etapta 2 haftalık yardım kampanyası başlattık fakat çok fazla ihtiyaç olduğu için kampanyamız 1 ya sürecektir. Güney halkına buradan çağrıda bulunuyorum; deprem mağdurlarına daha fazla yardım edin ve destek verin. Biran önce yardımlarımızı ulaştırıp bir nebze de olsa yaralarını sarmalıyız. Her türlü malzemeye ihtiyaç var. Ulusal, vicdani, dini ve toplumsal bir görev olarak yaklaşmalı ve depremzedelere el uzatmalıyız.”