Tutsak şehit annesi Halise Aksoy: Direniyorum

Oğlu Agit İpek'in cenazesi kargo kutusunda teslim edilen Halise Aksoy'un rehineliğine devam kararı verildi.

Oğlu Agit İpek'in cenazesi kargo kutusunda teslim edilen ve itirafçı tanık Ümit Akbıyık'ın "evi güvenilir evdi" beyanları nedeniyle yaklaşık 9 aydır rehin tutulan Halise Aksoy'un ikinci duruşması Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutsak Aksoy, avukatları Necat Çiçek, Zeynep Karayılan'ın katıldığı duruşmayı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Adalet Kaya, Ceylan Akça, DEM Parti ve Halkların Demokratik Parti (HDP) Kadın Meclisi, Özgürlükçü için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri ve çok sayıda kişi izledi. Duruşmada, teslim olan tanık Hatip Güney dinlendi. Güney, "Aksoy'un evini güvenilir ev olarak kullandığı" iddialarını kabul etmedi. Güney, Aksoy'u HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda gördüğünü, herhangi bir diyaloğu olmadığını ifade etti. Aksoy'u daha çok medya üzerinden tanığını ifade eden Güney, Aksoy'un evinde kalmadığını aktardı.

 İddia makamı, Halise Aksoy'un tutukluluğunun devamı yönünde karar verilmesini istedi.

 Halise Aksoy,  Kürtçe savunmasını tercüman aracılığıyla yaptı.

Avukatlar Necat Çiçek ve Zeynep Karayılan, somut delilin olmadığını ve sözde tanıkların beyanlarıyla hareket edildiğini vurguladı.

Mahkeme heyeti," kaçma şüphesi, kuvvetli suç şüphesi ve üzerine atılı suçun katalog suçlardan olması" nedeniyle Halise Aksoy'un tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı 19 Nisan'a erteledi.

 Halise Aksoy, salondakilerin "Halise Anne, merak etme, seninleyiz" sözlerine, "Beni merak etmeyin ben burada direniyorum" karşılığını verdi.

 Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Aksoy'un avukatı Zeynep Karayılan, 19 Nisan’da yine tüm demokratik kurumları duruşmaya sahiplenme çağrısında bulundu.

DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya da "Hukuk garabeti izledik. Düzmece bir dosya ile Halise anne cezaevinde tutuluyor" dedi.