Viranşehir ve Ahlat’ta 4 tutuklama, 6 gözaltı

Viranşehir’de gözaltına alınan 9 kişiden 4’ü tutuklanırken, Ahlat’ta ise 6 HDP’li gözaltına alındı.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde gözaltına alınan 9 kişi Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından Urfa Adliyesi'ne sevk edildi. Burada Hişman Cin, Murat Çalağan, Serdar Dodıkanlı, Faysal Adal, Deniz Ulumasan, İbrahim Halil Kudin, Şeyhmus Egemen, İsmail Yetkin, Sedat Çeken savcılığa ifade verdi.

İfade işlemlerinin ardından Deniz Ulumasan, İbrahim Halil Kudin, Şeyhmus Egemen, Hışman Cin "Devlet büyüklerine hakaret etmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiası ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Yetkin, Adal, Dodıkanlı, Çalağan ve Çeken ise serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen 4 kişi aynı iddialarla tutuklanarak Hilvan T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

AHLAT

HDP Ahlat ilçesinde 6 HDP’li daha önce yırtılan HDP afişlerinin yerine yenilerini asmaya çalışırken, polis tarafından gözaltına alındı.

Mesut Günbay, Erhan Günbay, Ziver Günbay, Semseddin Günbay, Cevdet Günbay ile ismi öğrenilmeyen bir kişi Bitlis Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi.

HDP Ahlat İlçe Örgütü ise afişlerin asılmaması konusunda kendilerine herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını belirtti.