Yağız: Tüm Kürt halkı ayağa kalkmalı

HDP Üyesi Nasır Yağız, 60 gündür açlık grevinde ve sağlık durumu kritik. Yağız, "Halk ayağa kalkmalı; eylemcilere  Rojava Devrimi ve Leyla Güven’in direniş ruhuyla sahip çıkmalı" dedi.

HDP Üyesi Nasır Yağız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kalkması için 60 gündür süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde.

ANF'ye konuşan Yağız, "Yurtsever bir aileden geliyorum. 2014’te örgütü tanımaya başladım. Erken bir tarihte örgütü tanımasam da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesini tanımayı kendime hedef olarak belirledim ve zamanla bu arayış irademe güç kattı”dedi.

‘ÖCALAN'A VE GÜVEN'İN DİRENİŞİNE SAHİP ÇIKALIM'

Yağız “Maxmûr kampındaki genç, çocuk, anne ve babalar beni ziyarete geldiklerinde çok seviniyorum. Çünkü ben de onlardan güç alıyorum. Maxmûr halkı çok acı yaşamasına rağmen, hiçbir zaman direnişten kopmadı. Bu yüzden ben de Maxmûr halkından moral almaktayım” diye konuştu.

Yağız, Öcalan’ın sahiplenmesi için bütün Kürt halkına çağrıda bulunarak, “Kürdistan’ın bütün parçalarında halk ayağa kalkmalı, faşizme karşı zindanlarda direnen eylemcilere  Rojava devrimi ve Leyla Güven’in direniş ruhuyla sahip çıkmalı” dedi.