YBŞ: Birliğimizi güçlendirmeli, ajanlığı engellemeliyiz

İntikâm Operasyonu'na ilişkin açıklama yapan YBŞ, halka çağrı yaparak, "Birliğimizi güçlendirmeli ve ajanlığa izin vermemeliyiz" dedi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, ‘İntikâm Operasyonu'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Şengal Güvenlik Güçleri, Şengal Direniş Birlikleri'ne (YBŞ) bağlı Özel Birlikler’in desteğiyle 24 Ocak'ta ajanlara karşı ‘İntikâm Operasyonu’ başlattı.

'TÜRK DEVLETİ HALKI VE DEĞERLERİMİZİ HEDEF ALIYOR'

Şengal Direniş Birlikleri Komutanlığı'nın İntikâm Operasyonu'na  ilişkin yazılı bir açıklaması şöyle:

“Kısa bir süre önce Türk MİT’i ve Parastin’a bağlı bir ajan ağına yönelik operasyon başlattık.

Êzidî halkının soykırımlara maruz kalmasının nedenlerinden biri kendimizi korumak için özsavunma gücümüzü örgütlememiş olmamızdı. DAİŞ eliyle 2014 yılında gerçekleştirilen soykırımdan büyük tarihi dersler çıkardık. Katliamların ortasında YBŞ’nin kurulmasıyla birlikte 2014’teki katliamların yaşanmasının önüne geçildi ve aynı zamanda bu soykırımlar durduruldu. Ancak Türk devleti ve yandaşları DAİŞ’in bu yenilgisini hazmedemedi. Güçlerimizi, halkımızı ve kurumlarımızı hedef alarak DAİŞ’in başaramadıklarını gerçekleştirmek istiyorlar. Planlarını gerçekleştirmek için halkımızı tekrar savunmasız bırakmak istiyorlar. Bununla da halkımızı 2014’ten önceki duruma geri götürmek istiyorlar.
Türk devleti bölgeye yönelik saldırılarına devam ediyor. Saldırılarının amaçları bölgedeki güvenlik ve istikrarı yok etmek, halkımızın değerlerini çiğnemek ve halkımızı umutsuzluğa sürüklemektir.

İşgalci Türk devleti son yıllarda ajan ağları ve hain işbirlikçilerle bölgede istihbarat faaliyetleri yürütüyor. Böylece bu ajanlarla halkımızın değerlerini çiğnemek ve şüpheleri arttırmak istiyor. Bu temelde de kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bir yandan toplumumuzun önde gelenlerini, diğer yandan savaşçılarımızı, komutanlarımızı ve özerk yönetim kurumlarında çalışma yürütenleri hedef alıyor. Düşmanın hedeflerinden biri de halkımızın birliğini sağlayamaması ve aşiretlerimizin arasına husumet sokmaktır. Bu oyunlarla halkı birbirine düşürmek, umutsuzluk yaratmak ve halkımızın daha özgür bir gelecek için yürüteceği mücadeleyi engellemek istiyor.

HALKA ÇAĞRI: DİKKATLİ OLUNMALI

Bu nedenle dikkatli olmalı, bu oyunları boşa çıkarmalı, birliğimizi güçlendirmeli ve ajanlığa izin vermemeliyiz. Düşmanın aramıza ajan sokamayacağı ve değerlerimize saldıramayacağı aşamaya gelene dek mücadelemizi büyütmeliyiz. Arkadaşlarımız ve halkımızı şehit düşürenler bunun hesabını verecekler. Bu nedenle ajan şebekelerine karşı çalışmalarımızı örgütlülük düzeyinde yürütüyoruz.

YBŞ ve YJŞ olarak bu ajanları, kirli siyaseti ve insanlık dışı bu eylemleri takip etmek ve planlarını açığa çıkarmak için çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızın sonucu olarak da bu ajanların bir kısmına ve inkar edemeyecekleri delil ve belgelere ulaştık. İtirafların bir kısmını kamuoyuyla paylaştık. Çalışmalarımız ve mevcut deliller üzerindeki incelemelerimiz devam ediyor.

'BU KİRLİ EYLEM VE SİYASETE HERKES TAVIR GÖSTERMELİ'

Bu temelde başta toplumda söz sahibi olan aşiret liderleri olmak üzere toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunuyoruz. Bu kirli eylemler ve siyasete karşı herkes tavır göstermelidir. İşgalciler tarafından gerçekleştirilen katliam ve soykırımara karşı yurtsever bir tavır sergilenmelidir. Yine çocuklarını bu kirli siyasetten ve utanç ve pişmanlık getirecek bu ahlaksız istismardan uzak tutun. Birlik olarak bu oyunları bozmalıyız. Halkımız, düşmanın Êzidilerin birbiriyle çatışmasından mutluluk duyduğunu bilmelidir. MİT ve Parastin’in emrine girenler Êzidi değiller ve Êzidilik inancıyla hiçbir ilgileri yoktur. Onlar Türk MİT’i ve Parastin’in tuzağına düşmüştür. Halklarının tüm değerlerini çiğneyen ve Türk MİT’i ve Parastin için çalışanlar itiraflarda bulundu. Bunlar öncülerimize, savaşçı ve komutanlarımıza, kurumlarımızda çalışma yürütenlere, değerli ve onurlu ailelerimize yönelik tüm saldırılarda bilgi toplamış ve bu bilgileri düşmana vermiştir. Tüm bunları birkaç kuruş için yapmışlardır. Bu kişiler başta değerli komutanımız Dijwar Feqir’in, değerli yurtsever İbrahim Derwêş Evdi’nin, halkımızın çocuğu olan 12 yaşındaki Sali Naso’nun, yoldaşlarımızın, halkımızın ve komutanlarımızın kanlarının dökülmesine neden olmuştur.

'NEREDE OLURLARSA OLSUNLAR HESAP SORACAĞIZ'

Bizler yoldaşları ve takipçileri olarak onlara verdiğimiz sözün arkasındayız. Şehitlerimizin kanlarının dökülmesinde parmağı olan herkesten intikamımızı alacağız. Onlardan bugün sorduğumuz hesabı, saklananlar ve kaçanlardan da soracağız. Şehitlerimizin kanında parmağı olan kimse kurtulduğunu sanmasın. Nerede olurlarsa olsunlar onlardan hesap soracağız. Yaşam onlar için cehenneme dönecek.

Bizler YBŞ ve YJŞ olarak ailelerimiz ve fedailerimiz için and içtik. İntikamlarını almaya yemin edenler olarak onların hayallarini ve hedeflerini zafere ulaştıracağız. Çalışmalarımız ve mücadelemiz bu temelde devam edecek. Halkımızın huzurunu bozmak isteyen ya da halkımızın değerlerine el uzatan ajanlardan hesap soracağız.

Bu esas üzerinde şehitlerimizin ruhu şad olsun diyoruz.”