Yenişehir adayları: Halkın yaralarını birlikte saracağız

HDP'nin Yenişehir Belediye eşbaşkan adayları Belgin Diken ve İbrahim Çiçek, el ele vererek kayyumları Ankara'nın çöplüğüne göndereceklerini ve halkın yaralarını birlikte saracaklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bir çok il ve ilçenin belediye eşbaşkan adaylarını açıkladı. Amed Yenişehir Belediye Eşbaşkan adayı da Belgin Diken ve İbrahim Çiçek oldu. 1981 yılında Amed'de dünyaya gelen İbrahim Çiçek, öğrenimi de Amed'de tamamladı. 2004 yılında Dicle Üniversitesi öğretmenlik bölümünden mezun olan Çiçek, Batman, Çınar ve Ergani'de mesleğini icra etti. Çiçek daha sonra EĞİTİM-SEN çalışmalarında aktif bir şekilde yer aldı.

Emek Akademisi kurucuları arasında yer alan Çiçek 2016 yılında çıkan KHK ile mesleğinden ihraç edildi. En son 2017 yılında DBP Amed il başkanı seçildi. Önümüzdeki yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Çiçek, "Tarihten bu güne kadar hiç örgüt ve iktidar yerel yönetimlere bizim yaklaştığımız gibi yaklaşmadı. Çünkü devletin derdi ayrı. Zaten insan kayyumların atanmasına bakınca bu gerçeği açık bir şekilde görüyor. Kayyumlar 3 yılda bütün gücünü Kürdistan'ın talan edilmesi için kullandı. Yok etme politikaları ile halkın iradesi gasp edildi" dedi.

KÜRDİSTAN HALKI KAYYUMLARA GÜÇLÜ BİR CEVAP VERECEK

Kayyumların ilk işinin toplumsal hafızayı yok etmek olduğunu kaydeden Çiçek, "Bütün kadın, kültür, eğitim merkezlerini kapattı, Kürtçe isimleri kaldırdılar. Öncelikle bu talancı kayyumları Kürdistan toprağından çıkaracağız. Halkın yaralarını birlikte saracağız ve ilçemizi, kurumlarımızı yeniden inşa edeceğiz. Kayyumların halkın belediyesini borç batağına sapladı. 1999 yılında nasıl ki belediyelerimizi işgalcilerin elinden aldıysak, bu dönemde aynı ruhla halkımıza hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride de dikkat çeken Çiçek devamla şunları belirtti: "Öcalan'a yönelik tecrit artık İmralı sınırlarını aşarak tüm Ortadoğu'ya yayılmış durumda. 31 Mart'ta Kürt halkı tecridi reva görenlere büyük bir cevap vermeli. Tecridin kırılması için biz de görevimizi yerine getireceğiz. Talan ve yok etme politikalarına karşı halkımızla kol kola işgalcilere güçlü bir cevap vereceğiz. 31 Mart'ta kayyumları Kürdistan'dan çıkarıp Ankara'nın çöplüğüne göndereceğiz."

HİZMET ADINA HİÇ BİRŞEY YAPMADILAR

HDP'nin diğer eşbaşkan adayı Belgin Diken de 1969 yılında Yenişehir'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini de yine Yenişehir'de tamamladı. Evli ve 2 çocuk annesi olan Diken, Ekoloji Derneği ve Halk Meclisi'nde çalışmalar yürüttü. 2015 yılından 2017 yılına kadar da HDP Yenişehir ilçe eşbaşkanlığını yaptı.

Göreve geldikleri takdirde ilk işlerinin kayyumların belediyelere verdiği tahribatı onarmak olacağını söyleyen Diken, "Hükümet halkımızı açlıkla terbiye etmek istedi. İnsanlarımızı ihraç ettiler ve işten attılar. Sadece işten atma da değil hizmet adına hiçbir şey yapmadılar. Halk bunu çok iyi biliyor. Herkes kayyumların hizmet etmediğini ve toplumumuzu yok saydığını iyi biliyor. Halkın iradelerini tutuklayarak, kurumların kapılarını mühürledi. Halkımı 31 Mart'ta bunun hesabını sorarak kayyumları Ankara'ya gönderecek" dedi.

Halkla birlikte projelerini hayata geçirmek istediklerini söyleyen Diken konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Yönetimde kadınların görüşlerini esas alacağız. Sosyal, ekonomik ve kültür alanlarında halkımızla kol kola olacağız. Birlikte yöneteceğiz."