YJA gerillaları Amara ve Rûken Maxmur’da anıldı

Maxmur Mülteci Kampı’nda düzenlenen bir etkinlikte YJA Star gerillaları Amara Rûbar (Ayşe Kapar) ve Rûken Amara (Güler Güngen) şehadetlerinin yıldönümü dolayısıyla anıldı.

Amara Rûbar 20 Aralık 2022 tarihinde, Rûken Amara ise 17 Aralık 2022 tarihinde işgalci Türk devletinin Cûdî’de düzenlediği saldırı sırasında dört yoldaşları ile birlikte şehit düşmüşlerdi.

Her iki gerillanın birinci şehadet yıl dönümleri dolayısıyla Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’ndaki (Maxmur) Şehit Aileleri Kurumunda anma töreni düzenlendi.

Anma Kurdistan özgürlük şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Anmada bir konuşma yapan Amara Rûbar’ın babası Ahmed Kapar, “Şehit düşen çocuklarımızın mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Onlar nasıl ki ülke ve Önder Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele edip şehadete ulaştıysa bizler de bedel ödemeye hazırız” dedi.

Ahmed Kapar, “Ülke ve kimlik her şeyden önce gelir. Bu nedenle bizler de ülkemizin özgürlüğü ve kimliğimiz için savaşmaya devam etmeliyiz. Bizler zafere kadar çocuklarımızın mücadelesini sürdüreceğiz” diye ekledi.

Rûken Amara’nın ailesi adına konuşan Zeliha Güngen, şehidin tüm Kurdistan’ın şehidi olduğunu ve şehitlerin izinde sonuna kadar gideceklerini vurguladı.

Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Sadık Heştani, şehitlerin mücadelesini sürdürme sözünü yineledi.

Daha sonra Şehit Amara, Rûken ve şehit düşen yoldaşlarının yaşamı ve kişiliğine ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterimi izlendi.

Anma töreni ‘Şehîd Namirin’ ve ‘Bijî Serok Apo’ sloganlarıyla sona erdi.