YJA Star: Hiçbir güç Kürt halkını durduramaz!

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Newroz mesajında, “Bundan sonra hiçbir güç ne Kürt kadınını, ne de Kürt halkını durdurabilir” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 21 Mart Newroz Bayramı vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, Newroz’un özgür yaşamda ısrarın adı olduğunu belirtti.

Özgürlük ateşini harlandırmaya çağıran YJA Star’ın Newroz mesajı şöyle:

“Newroz’u, halkımızın yıkımlardan geçtiği ve büyük acılara boğulduğu bu yaslı günlerde karşılıyoruz. Newroz’un gerçek anlamının sadece bir bayram coşkusu değil, direniş ve özgür yaşamda ısrar olduğunu bilerek, halkımızın bu yıl ki Newroz’u gerçek anlamıyla buluşturarak umudu büyüteceğine ve direnişi yükselterek karşılayacağına inanıyoruz. Başta acılı halkımız olmak üzere, tüm devrim şehitlerimize ve Newroz’un gerçek ruhunu temsil eden Önderliğimiz’e bugünü kutluyor, halkımıza yaşatılan tüm acıların intikamını alacağımızın, şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağımızın ve Önderliğimize dayatılan işkence sistemini yıkarak fiziki özgürlüğünü sağlayacağımızın sözünü veriyoruz.  

Devletin rant politikaları nedeniyle çürümüş, temelsiz binalarda, moloz yığınları arasında yaşamlarını yitirmek zorunda kalan binlerce insanımızın acısını yüreğimizde taşıyoruz. Biliyoruz ki binlerce insanımızın üstüne demir ve beton yığınları değil, devlet çökmüştür. Son deprem ve sel felaketlerinde yaşanan katliamdır, sistematik bir soykırımdır. Bunun çok bilinçli bir devlet soykırım politikası olduğu açıktır. Bilim-tekniğin bu kadar gelişkin olduğu günümüzde depremlerin, doğa olaylarının çok önceden belirlenebildiği kesin olduğu halde deprem bölgelerinde bugüne kadar hiçbir önlem alınmamıştır. Aksine ucuz işçiliklerle, sahte malzemelerle halkımızın başına çatı yerine mezarlar örülmesine izin verilmiştir. Çoğunluğu yoksul olan, Alevi, Türkmen, Arap, Kürt halkımızın depremde yaşadığı acılar yetmezmiş gibi bir de yıkılan alt yapının getirdiği sel felaketleriyle karşı karşıya kalmıştır. AKP-MHP faşist iktidarı bu bölgelere bilinçli bir biçimde müdahale etmeyerek, müdahele edilmesini geciktirerek, müdahele etmek isteyenleri engelleyerek insanlarımızı canından bezdirmeye, çaresiz bırakarak, kendine muhtaç ettirme politikasını devreye koymuştur. Önüne gelen her değeri sömürerek yirmi yılı aşkın bir süredir insanlarımızın başına bela olan AKP-MHP faşizmi bu kez de insanlarımızın çaresizliklerinden, acılarından rant devşirme peşine düşmüştür. Bunun karşısında yapmamız gereken yasa, çaresizliğe ve umutsuzluğa gömülmek değil, Newroz’un yenileyen gücüyle şahlanmak olmalıdır. Newroz ruhuyla ayağa kalkıp direnmeli, yaslarımızı isyana, kayıplarımızı başarı ve zafere dönüştürmeliyiz. Nasıl ki binlerce yıl önce Dehaklar’ın zulmü karşısında Arabı, Farsı, Kürdü el ele verip zulmü yendiyse bugün de Türkü, Kürdü, Arabı, Alevisi, Sunisi el ele, omuz omuza, sırt sırta vererek bu faşist zulmü yenmelidir. Bahar, AKP-MHP devlet faşizminin sonunun çok yakın olduğunu müjdelemektedir. Başta kadınlar olmak üzere tüm halkımız umutlu olmalı ve dayanışmanın yarattığı maneviyattan güç alarak faşizmin üstüne gitmelidir. Artık sömürgeci faşizimden kurtulma zamanıdır, artık insanlarımızın ortak bir gelecek umuduyla zaferde buluşma zamanıdır. Bu Newroz zamanı, halklarımızın el ele, dayanışarak zulmü yendiği zaman olacaktır.

Amed zindanlarında üç kibrit çöpünü alevlendirerek Newroz ruhunu canlandıran Mazlumlar’dan, Amed surlarında kanatlanan Zekiyeler’e, Türkiye metropollerine sürülen bir halkın yanan yüreğinin çığlığına dönüşen Rahşanlar’dan, güneşi tüm kadınların yüreğine nakşederek kıblegah olan Semalar’a, Avrupa’nın yüzüne küllerini savurarak bir halkın yeniden var oluşunu müjdeleyen Bêrîvan ve Ronahîler’e kadar her Newroz bizler için özgürlük onurunun yeniden kazanıldığı gün olmuştur. Her Newroz’da asil Kürt kadını yeniden doğmuştur. Her Newroz’da onurlu Kürt insanı yeniden doğmuştur. Newroz, asil Kürt’ün bayramıdır. Newroz onurunu kurtaran bir halkın zafer günüdür. Newroz, bir halkı köleleştirmeye çalışan zalimlere karşı, düşmanın beyninde patlayan ve halkını özgürleştirme mücadelesi veren Sara ve Rûken’dir.  Newroz Amedten, Avaşîne, Deêsîm’den Zapa, Botandan, Heftanîne Kurdistan’ın dört bir yanına yayılmış faşist sömürgeye karşı direnen gerillanın elindeki özgürlük örsüdür. Newroz ’jin, jiyan, azadi’ şiarıyla haykıran kadınların özgürlük meşalesidir. Newroz, Veysi Aktaşlar’ın, Mehmet Akarlar’ın bedeninde alev alev aydınlanan umut ışığıdır. İşkence, sömürü ve yabancılaşma karşısında Mazlumca, Zekiyece, Ronahîce duran bir halkın ve özgürlüğe kanatlanmış kadının adıdır Newroz.  Newrozlaşan Mazlumlar, Zekiyeler, Rahşanlar, Bêrîvanlar, Ronahîler, Saralar, Rûkenler, Veysiler, Mehmetler; Newrozlaşan Kürt Halkı’dır.

Önderliğimizin  elli yıldır sürdürdüğü soluksuz mücadelesi ve binlerce şehidimizin kanıyla, halkımızın amansız direnişiyle halkımız bugünleri kazanmıştır. Fedaileşen gerillasıyla, kadınların sokaklarda yankılanan özgürlük şiarlarıyla, bedenini cayır cayır yakmaktan çekinmeyen yaşlısı, genciyle bir halkın özgürlük devrimi gerçekleşmiştir. Halkımız tüm zorluklara göğüs germiş, en güzel evlatlarını özgürlük uğruna feda etmiş ve Newrozlar’ı milyonlarla kutlama onuruna erişmiştir. Artık dünyadaki kadınlara, ezilen halklara öncülük eden bir Kürt Özgürlük Hareketi ve bunun onurunu yaşayan halkı yaratılmıştır. Bundan sonra hiçbir güç ne Kürt kadınını, ne de Kürt Halkını durdurabilir. Avaşin’de, Zap’ta, Dersim’de, Serhad, Qendîl ve Xakurkê’de verilen hiçbir bedel boşa gitmemiştir. Kürt halkı zaferin şafak sökümlerini yaşamaktadır. Bu Newroz’da güneş doğacak, insanlık karanlıktan kurtulacak ve Önderliğimizle özgürce yaşayacağız. YJA Star güçleri olarak Sara ve Rûkenler’in sağlamlaştırdığı umudumuzla, Newrozlaşan şehitlerimizin yaktığı ateşle dağ zirvelerinde zaferin müjdesi olacağımızın sözünü veriyoruz.

Özgür Önderlik iddiasıyla karşıladığımız bu yeni Newroz yılını YJA Star olarak Önderlik yılına dönüştüreceğiz. Bizler YJA Star gerillaları olarak zafer anlarının meşalesini elinde tutan  Newroz’un öncü gücü olağız. YJA-Star kadın gücü öncülüğünde, fedai çizgide mücadelemizi büyüterek Mazlum’lardan, Zekiye Alkan, Rahşan, Ronahi, Berivan, Sema ve daha nice kahramanlardan aldığımız direniş mirasını Sara ve Rukenler’in mirası ile birleştirerek zafere ulaştıracağız. Tüm halkımızı Önderlik Newroz’u etrafında toplanmaya ve ‘Biji Serok APO’, ‘Jin, jiyan, azadî’ şiarıyla özgürlük ateşini harlandırmaya çağırıyoruz."