‘Yoldaşlarımızın intikamını alana kadar savaşımız sürecektir’

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 yılında katledilen şehit Sara, Rojbin ve Ronahi’yi anan HPG gerillası Kemal Pîr, “Yoldaşlarımızın intikamını alana kadar savaşımız kesintisiz bir şekilde sürecektir” dedi.

PKK’nin öncü kadrolarından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve Avrupa Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahi) 9 Ocak 2013 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te katledildi. Paris Katliamının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılmadı.

ANF'ye konuşan HPG gerillası Kemal Pîr, şehit Sara, Rojbin ve Ronahi’yi saygıyla anarak konuşmasına başlayan gerilla Kemal Pîr, “Heval Sara, Rojbin ve Ronahi yaşamları boyunca zulme karşı mücadele etti. Bundan dolayı Türk devleti tarafından yoldaşlarımıza yönelik büyük bir katliam yapıldı. Heval Sara, devrimin başlangıcından şehit edildiği güne büyük bir mücadele verdi. Onun şehadeti tüm halkımız için büyük bir acıydı. Bu acı da büyük bir öfkeye dönüştü, Türk devleti bu katliamın hesabını verecek.

Yoldaşlarımızın şehadetini hiçbir zaman unutmayacağız. Sara arkadaş partimiz PKK’nin öncülerinden biriydi. Partinin kuruluşunda yer alan ilk gruptaki arkadaşlardandı. Heval Sara zindanda çok fazla işkenceye maruz kaldı ama büyük bir direniş geliştirdi, asla teslim olmayı kabul etmedi ve boyun eğmedi. Sara yoldaş direnişiyle Kürt kültürünü temsil etti. Kürt kültüründe düşmana boyun eğmek yoktur, gerekirse şehit oluruz ama boyun eğmeyiz, teslim olmayız. Çünkü mücadele ettiğimiz bu düşmanın gerçekliğini çok iyi biliyoruz. Biz kendi gerçeğimizi de, düşmanın gerçeğini de iyi biliyoruz. Bu nedenle Sara yoldaşın sergilediği direniş sıradan bir direniş değildi” diye konuştu.

HEVAL SARALARIN YARATTIĞI DİRENİŞ MİRASIYLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Şehit Sakine Cansız’ın yaşamı boyunca büyük kavgalar verdiğini hatırlatan gerilla Kemal Pîr konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Heval Sara özgürlük tanrıçamızdır. Kitabında, ‘Hep kavgaydı yaşamım’ diyordu. Yaşamı boyunca da hep savaştı. Heval Sara sadece düşmana karşı savaşmamıştı, kendisiyle, beyniyle büyük bir savaş içindeydi. Yani heval Sara mücadeleye başlar başlamaz önce kendisiyle kavga etti. Heval Sara her zaman öncü ve iyi bir yoldaş olmak istiyordu. Sara yoldaşımızın şehadeti her ne kadar canımızı acıtsa da mücadelemizi daha da güçlendirmemize ve büyütmemize sebep oldu.

Üç yoldaşımız şehit edildiğinde Kürt halkı ve onları tanıyan herkes çok üzüldü. İşgalci Türk devleti tarihten bu yana Kürt halkına yönelik katliamlar gerçekleştirmiştir. Kürt halkını yok etmek isteyen düşman yıllardır saldırılarını sürdürüyor. Heval Sara bu saldırılara karşı büyük bir mücadele verdi. Sara yoldaş şu anda fiziki olarak yanımızda olmayabilir. Ancak onun yarattığı direniş mirasıyla, verdiği mücadeleyle durmadan yolumuza devam edeceğiz. Yoldaşlarımızın intikamını alana kadar savaşımız kesintisiz bir şekilde sürecektir.”