‘Zap direnişi düşmanın hesaplarını boşa çıkardı’

Türk devletinin saldırılarına karşı Zap’ta amansız bir direniş sergilendiğini belirten HPG ve YJA Star gerillaları, bu direniş sayesinde düşmanın hesaplarının boşa çıktığını ifade etti.

Üçüncü Dünya savaşıyla birlikte Kürt halkı ve özellikle PKK hareketi için daha da fazla soykırım ve imha planları devreye konuldu. Bundan dolayı komplo her geçen gün daha da derinleşiyor. Bu durum Kürt halkına ve PKK hareketinin özgürlük çizgisine karşı ortaya çıkan düşmanlığı gözler önüne seriyor. Düşman her türlü yasak silahı kullanarak gerillaya karşı kirli bir savaş yürütüyor. Fakat gerillaların Zap’ta sergilediği direniş işgalcilerin hesaplarını boşa çıkardı. HPG ve YJA Star gerillaları tarihi Zap direnişine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekerek konuşmasına başlayan YJA Star gerillası Gerilla Şoreş, “Özellikle bu süreçte Önder Apo'nun durumunu merak ediyoruz. Aradan yaklaşık iki yıl geçti ve Önder Apo'dan herhangi bir bilgi gelmedi. Kısa vadeli stratejimiz Önderliğimizi bu tecrit sisteminden kurtarmak. Rêber Apo'nun bu mücadelenin yaratılmasında çok büyük emekleri var. Özellikle özgür bir hayat nasıl yaşanır, mevcut kölelikten nasıl kurtuluruz ve birey olarak varlığımızın nasıl farkına varırız gibi konularda Önder Apo çok fazla emek verdi. Kadın gerillalar olarak bizler de bu emeğe layık olmak için direnişteki yerimizi alarak mücadelemizi daha da büyüttük ve düşmana ağır darbeler vurduk” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın sergilediği direnişe değinen Gerîla Şoreş, devamla şunları belirtti: “Bugün sürdürülen direniş zirveye ulaştı. Özellikle Medya Savunma Alanlarında gerilla çok büyük bir mücadele yürütüyor. Dolayısıyla düşman ne kadar saldırsa saldırsın irademizi kıramaz. Türk devleti 2022'de hareketimizi tasfiye etme planlarını başarıya ulaştırmak için her türlü kirli yol ve yöntemi denedi. Bugün gördüğünüz gibi Kurdistan'ın tamamına yönelik genel bir saldırı var. Bu saldırılara karşı büyük bir direniş de var. Örneğin İran'da "Jin Jiyan Azadî" sloganıyla halkın direnişi daha da artıyor. Bu da Önder Apo'nun emeği sayesindedir. Bugün bile binlerce kadının bu mücadele için canını feda ettiğini görüyoruz. Artık herkes biliyor ki devrim kadınların öncülüğünde oluyor. Bu yüzden düşman kadınları hedef alıyor. Son olarak heval Nagihan Akarsel, Evin Goyî ve Sara'nın katledilmesi işgalcilerin kadınlardan ne kadar korktuğunu gösteriyor.  Amacımız Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak ve düşmanı Kurdistan'dan atmak.”

DÜŞMAN GERİLLANIN DİRENİŞİNDEN KORKUYOR

Kadınlar olarak Kürt Halk Önderi Öcalan’ın emeklerine daha fazla sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan YJA Star gerillası Dîrok Azad, “Düşmanın özellikle gerillalara ve halkımıza yönelik saldırıları daha da arttı. Yasak silahların kullanılması düşmanın bize karşı yürüttüğü ahlaksız savaş gerçeğini bir kez daha ortaya koyuyor. Düşman sivillere yönelik saldırılarla ve Paris’te yaşanan katliamla halkımızın ve gerillanın iradesini kırmak istedi. Çünkü düşman gerillanın iradesinden ve direnişinden korkuyor” dedi.

Gerillanın Zap’ta sergilediği direnişe ilişkin konuşan HPG gerillası Egîd Nûda, “Zap'taki savaşta gerillaların tünellerde sergilediği direniş düşmanın tüm saldırılarını durdurdu. Aslında böyle bir savaşa karşı mücadele etmek, başta hareketimiz olmak üzere tüm Kürt halkı için büyük bir başarıdır. Bu tarihte bir örnektir, bugün Türk devletinin saldırılarına karşı yürütülen direnişin eşi benzeri yok. Herkes bunun farkında. Yoldaşlarımızın direnişi devam ediyor. Gerilla direnmekten vazgeçmeyecektir. Alanlardaki gerillalar olarak olası saldırılara karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Düşman Zap’ta nasıl tıkandıysa Kurdistan’ın diğer alanlarında da aynı yenilgiye uğrayacaktır” diye konuştu.

İNTİKAM İÇİN BURADAYIZ

Düşmanın tecrit sistemiyle Kürt Halk Önderi Öcalan şahsında Kürt halkının ve gerillanın iradesini kırmayı hedeflediğini belirten YJA Star gerillası Serhildan Can, “Bugün gerilla karşısında yenilgiye uğrayan bir sistem görüyoruz. Gerilla direnişiyle düşmanın tüm politikalarını ve saldırılarını boşa çıkardı. Düşmanın tekniği ve saldırıları bizi yok edemez. Çünkü bugün gerilla çok güçlü bir mücadele yürütüyor. Elbette çok ağır bedeller ödüyoruz ama bu bedeller sonucu daha da güçleniyoruz. Özellikle kadın yoldaşlarımızın eylemleri bize daha fazla güç ve moral veriyor. Bu sürece cevap olmak için bizler de daha güçlü katılacağımıza dair sözümüzü yineliyoruz. Şehitlerimizin intikamını mutlaka alacağız. Rêber Apo kırmızı çizgimizdir, onsuz yaşayamayız. Önderliğimizin etrafında ateşten bir çember oluruz” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZIN VE ÖNDERLİĞİMİZİN FEDAİLERİYİZ

Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik tecridi asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan YJA Star gerillası Xemlîn Zîlan ise şunları belirtti: “Hareketimize yönelik saldırılar Rêber Apo’ya uygulanan tecritten bağımsız değil. Bu saldırılarla bizi yok etmek istiyorlar. Bu saldırılara karşı gerilla da çok büyük bir direniş geliştirdi. Düşmanın saldırıları ne kadar artarsa artsın buna karşı bizim de irademiz güçleniyor. Biz halkımızın ve Önderliğimizin fedaileriyiz.  Gerilla olarak her türlü saldırıya karşı hazırlıklıyız.

Özellikle arkadaşlarımızın bu savaşta kazandıkları tecrübeden faydalanarak sonuç almak istiyoruz. Tünellerde hazırlıklarımızı yapıyoruz. 40 yıllık tecrübemiz var, düşmanın teknolojisi bizi durduramaz. Biz buradayız ve düşmanı yenmek için savaşıyoruz. Biz var oldukça faşizme bir engel olacağız. Kimse kanımızla elde ettiğimiz kazanımlarımızı yok edemez. Özellikle Rêber Apo’nun emeklerini göz ardı edemeyiz. Bugün sadece mevzilerimizde savaş olmadığını, işgal saldırılarının giderek tüm dünya için tehlike oluşturduğunu görüyoruz. Buna karşı hareket olarak yürüttüğümüz mücadele, tüm insanlık için verilen bir mücadeledir. Halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için bu mücadeleyi yürütüyoruz.''