Zap’ta Devrimci Operasyon: Çok sayıda işgalci cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın Zap’ta gerçekleştirdiği ve halen devam eden Devrimci Operasyon’da çok sayıda işgalcinin cezalandırıldığı ve silahlarına el konulduğu belirtildi.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın Zap Direniş Alanları’nda Devrimci Operasyonları devam ediyor.

HPG kaynaklarından edinilen bilgilere göre gerillalar, işgalci Türk ordusuna yönelik Zap’ta, Şehîd Helmet Dêrelûk Devrimci Operasyonu gerçekleştirdi. Birçok işgalcinin cezalandırıldığı, silahlarına el konulduğu belirtilen operasyonun halen devam ettiği öğrenildi.  

 

OPERASYON ANLARI GÖRÜNTÜLENDİ

Devrimci Operasyon’un başladığı haberini duyuran kaynak, Türk askerlerinin konumlandığı iki stratejik mevzinin ele geçirildiğini ve operasyonun devam ettiğini bildiriyor.  

Amediyê yerleşim bölgelerinden yansıyan görüntülerde de çatışma sesleri net olarak duyuluyor. 

TÜRK SAVUNMA BAKANLIĞI KAYIPLARINI GİZLİYOR

Önce 5 askerin öldüğünü, 8 askerin de yaralandığını açıklayan Türk Savunma Bakanlığı, 9 askerlerinin öldürüldüğünü, 4 askerin ise yaralandığını kabul etmek zorunda kaldı.

Bazı kaynaklar ise gerillaların Metîna'da  Kırklareli 41'inci Komando Tugay Komutanlığı personelinin konuşlu bulunduğu bin 740 Rakımlı üs Bölgesine yönelik saldırı yaptığını; 9’dan fazla askerin öldürüldüğünü, en az 17 askerin yaralandığını, bunlardan 4 askerin de ağır yaralı olduğunu belirtti.

Türk devletinin Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın gerçekleştirdiği eylemlerde verdiği asker kayıplarını gizlediği ve çok az sayıda kaybını açıkladığı biliniyor.