Zap ve Xakurkê şehitleri Cenevre'de anıldı

Zap ve Xakurkê'de gerçekleştirilen devrimci operasyonlarda şehadete ulaşan gerillalar Cenevre'de anıldı.

 Zap ve Xakurkê'de gerçekleştirilen devrimci operasyonlarda şehadete ulaşan gerillalar için İsviçre'nin Cenevre kentinde anma etkinliği gerçekleştirildi. 


Anma, 22 Aralık'ta Xakurkê'de şehit düşen Hakim Tekin (Memyan Armanc) ile 23 Aralık'ta Zap'ta şehadete ulaşan Welat Sönmez (Welat Serhed), Elyasa Çiftçi (Hüseyin Azad) ile Kawa Takor (Helmet Şahin) şahsında gerçekleştirildi.

Kurdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAV) tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK-Ge) düzenlenen anmaya HPG gerillası Elyasa Çiftçi'nin (Hüseyin Azad) aile ve yakınları ile çok sayıda Kurdistanlı katıldı. Anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

KOMAV İsviçre örgütü adına konuşan Mustafa Karahan "Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, gerillaların ve ailemizin başı sağ olsun"dedi "PKK bir şehitler partisidir" diyen Karahan, PKK'nin binlerce şehit verdiğini dile getirdi. Mustafa Karahan, şehitlerin mirasına sahip çıkabilmenin şehitlerin mücadelesini bıraktıkları yerden sürdürülmesiyle mümkün olacağını vurguladı.

Elyasa Çiftçi'nin (Hüseyin Azad) ailesi adına konuşan Rıza Çetinkaya' da,  "Yurtsever bir aileden gelen Hüseyin Azad yoldaşımız, gerillaya katılan kız kardeşinden etkilenerek mücadeleye katıldı. Bizlere düşen şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak olacaktır" dedi.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) adına CDK-Cenevre Eşbaşkanı Tuba Yılmaz da aileye başsağlığı dileyerek Kurdistan özgürlük şehitlerinin anılarına sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. 

Welat Sönmez'in (Welat Serhed) ailesinin ülkeden anmaya gönderdiği mesajın okunduğu anmada şehitlerin mücadele yaşamlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlik "Şehid namirin" sloganı ile son buldu.