Rus mevzileri önünde ‘Hep birdik, bir kalacağız’ mesajı

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırısı altındaki Eyn Îsa’da savaşçılar direnirken, halk da işgal girişimine sessiz kalan Rusya’ya ait üs önünde çadır eyleminde. Gençler ve kadınlar önünde halay çekerek, “Hep birdik, bir kalacağız” mesajı verdi.

Kasım ayından itibaren Eyn Îsa’ya işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları başladı. Bu saldırılar Aralık ayından itibaren yoğunlaştı. İlkin Seyda ve Malikiye köylerine yoğun bombardımanlar, ardından şehir merkezine de top atışları oldu. 

En son 18 Aralık itibariyle Mişefre ve Cebel köylerine yoğun saldırılar oldu. Bu saldırılara karşı YPJ, YPG ve QSD güçleri de öz savunma ile karşılık verdi. Gerçekleşen bu saldırılarda işgalci Türk ordusu ve çetelerinin 19 kaybı oldu, 9’u da yaralandı. 

Gerçekleşen bu saldırılar sivillerin yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına neden olurken, yerleşim yerleri de ciddi hasar gördü. Rus ve Rejim güçlerinin sessiz kalması kirli ittifaklar kurmasına ve yoğunlaşan saldırılara karşı Devrimci Gençlik, Rus mevzilenmesinin karşısında çadır eylemini başlattı ve Kongreya Star’ın devralması ile devam ediyor.

Çadır eylemi 19 Aralık’ta başlarken açıklama esnasında da işgalciler ağır silahlarla Rus mevzilenmesinin hemen kenar kısmına saldırdılar ve ses mermileri attı. Saldırılara rağmen halkın onurlu duruşu ve sloganlar art arda sıralandı. 

Tarihler 21 Aralık’ı gösterirken gece saatlerinde işgalci Türk ordusu ve çeteleri Mişefra köyüne ağır silahlarla saldırdı. Her gün bir çete grubu yayın organlarında açıklama yaparak gövde gösterisi yapmakta. Ve 4 yıl önceki görüntüleri dağıtıp “Burası Eyn Îsa” demektedir. 

Yaptıkları yalan dolan haberlerle böbürlenmekteler. Halka psikolojik savaş uygulamak, halkı kaçırtmak ve evlerini talan etmek için bunları yapmaktadır. Halk bütün gerçeği görmektedir. Halk buna karşı mücadele edeceğini topraklarını bırakmayacaklarını dile getirmektedir. 

Çetelerin yalan ve saldırılarına karşı açılan çadır eylemine destek için bugün Kobanê, Reqa halkının desteği ile devam etti. Eylemi devralan özelde kadın ve genç kızlardan oluşan gruplar büyük bir coşku ve moralle tavırlarını sergilediler. Daha sonra özgürlük halayına tutuştular.