'19 Temmuz Devrimi sayesinde dünya DAİŞ'ten kurtuldu'

19 Temmuz Devrimi'nin tüm bölge halkı için çözümün kapısı olduğunu söyleyen Efrîn ve Şehbalı şehit aileleri, devrimin kazanımları sayesinde tüm dünyanın DAİŞ'ten kurtulduğunu hatırlattı.

Efrîn ve Şehbalı şehit aileleri, 19 Temmuz Devrimi'nin 10. yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuştu. 19 Temmuz Devrimi'nin halkların birliği anlamına geldiğini söyleyen aileler, çocuklarının demokratik bir ülke için canlarını feda ettiklerini belirtti.

Efrînli şehit ailelerinden biri olan Hêvî Silêman, 19 Temmuz Devrimi'ni Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına kutladı. Rojava Devrimi'nin sadece Kuzey ve Doğu Suriye'yi değil tüm Ortadoğu'yu etkilediğini belirten Hêvî Silêman, "Rojava Devrimi özgürlükten yana olan tüm halklar için bir rol model oldu. Rojava Devrimi sayesinde Kürt, Arap, Türkmen ve bölgedeki birçok halk Türk devletinin saldırılarına karşı birlik oldu" dedi.

Şehba'da yaşayan 2 şehit babası Efrînli Ehmed Ebdo, 19 Temmuz'un tarihi bir atılım olduğuna dikkat çekti. Hem Kürt halkının hem de bölge halkının 19 Temmuz Devrimi gibi bir devrime ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ehmed Ebdo, devamla şunları belirtti: "Silahlı bir gücün bu halkı koruması gerekiyordu. Eğer Rojava'da böyle bir devrim yapılmasaydı şu an yok olma ile yüzyüze kalmıştık. Bu yüzden 19 Temmuz  Devrimi bölge halklarının kurtuluşu oldu."

DEVRİMDE KADINLAR BÜYÜK BİR ROL OYNADI

Şehba Şehit Aileleri Derneği üyesi Mihemed Wilo, 19 Temmuz Devrimi'nin halkların baharı olduğunu ifade etti.

 Bölgede yaşayan tüm halkların Rojava Devrimi etrafında kenetlendiğini hatırlatan Mihemed Wilo, "19 Temmuz Devrimi yeni nesillerde umut yarattı. Bu yüzden canla başla bu devrim için mücadele ettik. Çünkü Suriye'nin kurtuluşu da 19 Temmuz Devrim projesi ile olur" diye konuştu.

Emel Hisên ise 19 Temmuz Devrimi'ne ilişkin şunları ifade etti: "19 Temmuz Devrimi kadın özgürlüğü devrimidir. Kadınlar bu devrimde çok büyük bir rol oynadı. Tüm dünya 19 Temmuz Devrimi'ne borçludur. Çünkü Rojava devriminin kazanımları sayesinde tüm dünya DAİŞ teröründen kurtuldu."