19 Temmuz devrimi yıldönümü etkinliklerle kutlandı

Qamişlo’nun Girkê Legê ve Amûdê ilçelerinde 19 Temmuz Rojava devrimi çeşitli etkinliklerle kutlandı.

9 Temmuz Rojava devriminin yıldönümü kitlesel etkinliklerle kutlandı.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’de düzenlenen kutlamaya çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşunun ardından Girkê Legê Meclisi Üyesi Muna Nasir kısa bir konuşma yaptı.

19 Temmuz devriminin ısrarlı bir mücadeleyle gerçekleştiğini belirten Muna Nasir, 14 Temmuz direnişinin 19 Temmuz Rojava devrimine öncülük ettiğini söyledi. Özerk Yönetim’in devrimin en büyük kazanımı olduğunu dile getiren Muna Nasir, Türk devletinin saldırılarına karşı Özerk Yönetim’i koruyacaklarının sözünü verdi.

Serhildan ve Alîna müzik gruplarının sahne almasıyla birlikte etkinlik halaylarla sona erdi.

AMÛDÊ

Qamişlo Kantonu’nun Amûdê ilçesinde halk, 19 Temmuz Devrimi’nin 10’uncu yılı için düzenlenen kutlamada bir araya geldi. Kutlamanın gerçekleştiği Seyran Bahçesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve TEV-DEM bayraklarıyla donatıldı.

‘Ey Reqib’ marşıyla başlayan kutlama programında konuşma yapan Cizre Bölgesi Özerk Yönetim Danışmanı Cihan Xelîl, devrimin yıldönümünü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm Kürdistan halkı ve şehitlere kutlu olmasını diledi.

19 Temmuz Devrimi’nin dünya çapında yankı uyandırdığını belirten Cihan Xelîl, “Bu devrim, 14 Temmuz Zindan Direnişi ve tüm özgürlük mücadelesi şehitlerinin mirasıdır. Bugün bir araya gelip devrimimizi kutluyorsak bu onların emekleri sayesindedir” dedi.

Rojava Devrimi’nin Kürt, Arap, Süryani ve bölgenin tüm halklarının ortak mücadelesinin ürünü olduğunu vurgulayan Cihan Xelîl, “10’uncu yılında Rojava Devrimi’yle bütün bölgede inşa edilen Özerk Yönetim’i dünya çapında statü kazandırmak için mücadelemiz sürecektir” diye konuştu.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yaptığı saldırılarda gerilla direnişi karşısında yenilgi yaşadığını söyleyen Cihan Xelîl, “Bu yenilginin hıncını Efrîn’de, şehitlerimizin cenazelerine saldırarak çıkarıyorlar. Kürt, Arap ve Süryani halkları olarak, bu faşist devlete karşı, en zor şartlarda bile mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” diyerek direniş mesajı verdi.

Konuşmanın ardından etkinlik, Amûdê Hûrî Kültür Sanat Merkezi’ne bağlı Agirî grubunun seslendirdiği şarkılar ile çekilen halaylarla sona erdi.