2 QSD savaşçısı için tören

Şehit düşen QSD savaşçıları Tirkî Elî El-Mismar ve Ehmed Silêman için Hesekê'de tören düzenlendi.

Şehit düşen QSD savaşçıları Tirkî Elî El-Mismar (Dijwar) ve Ehmed Silêman (Egîd Garzan) için Hesekê’de tören yapıldı.

Hesekê Askeri Meclisi adına konuşan Şiyar Hesekê, güçlerinin özgürlük, demokrasi ve halkların kardeşliğini sağlamak için mücadele devam edeceğini söyledi.

Şiyar Hesekê,  “Şehitler yeni nesillerin yolunu aydınlatıyor. Özgürce yaşamamız için canlarını feda ediyor” diyerek, şehitlere ve şehit ailelerine zaferi elde edinceye kadar direnmeyi sürdürecekleri sözünü yineledi.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Beraa El-Salih, “Şehit Aileleri Meclisi, çocuğu şehit olmuş her annenin, eşi şehit olan her kadının ve anne-babası şehit olmuş her çocuğun adına halkımıza başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların  ardından Şehit Aileleri Meclisi yöneticilerinden Rojda Ehmed şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Şehit Tirkî El-Mismar (Dijwar) 8 Ocak’ta Tirwaziyê’de, Şehit Ehmed Silêman (Egîd Garzan) ise 5 Ocak’ta Fırat Bölgesi’nde şehit düştü.

Şehit Ehmed Silêman’in cenazesi Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’nde defnedilmek üzere Dirbêsiyê’ye, Şehit Tirkî El-Mismar’ın cenazesi ise Dawûdiyê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde  gönderildi.