Türk devletinin 3 kişiyi katlettiği Zirgan’a 30 top mermisi düştü

Türk devletinin 3 kişiyi katlettiği saldırıya ilişkin açıklama yapan İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, Zirgan ve çevresine en az 30 top mermisinin atıldığını söyledi.

İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, Türk devletinin Zirgan’a yönelik yaptığı saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

3 kişinin katledildiği saldırının amacının, halkı göç ettirmek ve yeni yerler işgal etmek olduğunu söyleyen İç Güvenlik Güçleri, bir gecede Zirgan ve çevresine en az 30 top mermisinin atıldığını söyledi.

Saldırılarla sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını belirten İç Güvenlik Güçleri’nin açıklamasında, “İç Güvenlik Güçleri olarak Zirgan’a yönelik vahşi saldırıları kınıyoruz. Uluslararası kamuoyunu bu vahşi saldırılara karşı harekete geçmeye ve Türk vahşetini bir an önce durdurmaya çağırıyoruz” denildi.

Zirgan’a yönelik saldırılarda 2’si kadın 3 kişi yaşamını yitirdi, yaralananların sayısı 6’ya ulaştı. Yaralılardan, Roza Diyab (35), Elî Îd (45), Cûdî Elî Îd (4), Ehmed Îd (11), Cûdî Îd (12), Mihemed Xêr Elyan (58) Qamişlo’daki hastanelere sevk edildi. Bazı yaralıların durumu ise ağır.

Öte yandan Türk devleti, DAİŞ, El Nusra gibi çete unsurlarından bünyesine aldığı ordusuyla işgal saldırılarını gün içinde arttırdı. Til Temir’e bağlı Til Şenan ve Tewîle köylerini yoğun bombardımana tabi tuttu.