Kobanê'deki çadır eylemi katılımlarla sürüyor

Kobanêlilerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la görüşülmesi talebiyle başlattığı çadır eylemi 3’üncü gününde kitlesel katılımlarla sürüyor.

Fırat Bölgesi Devrimci Gençlik Hareketi’nin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile avukat ve aile  görüşmesine izin verilmesi talebiyle, “Önder Apo’nun özgürlüğünün vakti geldi” şiarıyla Kobanê’deki Şehit Egid Meydanı’nda başlattığı çadır eylemi 3 gündür devam ediyor. Eyleme, Fırat Bölgesi’ndeki sivil toplum kuruluşu üyeleri ve bölge halkından oluşan onlarca kişi katıldı.

Bölge halkı, Şêran ilçe meclis üyesi, Şêran Belediyesi üyesi ve PYD gençlerinden oluşan gençler, çadır eylemi nöbetini devraldı.

Eylemde açıklama yapan PYD Gençlik Meclisi Fırat Bölgesi Yönetim Üyesi Murad Elo,  “Önder Öcalan üzerinde uygulana tecridi ve insan haklarını savunduklarını iddia eden uluslararası örgütleri kınıyoruz. Önder Öcalan insanlığın önderidir. Türk devleti uluslararası kamuoyunun sessizliğini fırsat bilip insan hakları ihlali yapıyor” diye belirtti.

Abdullah Öcalan’ın özgürlük isteyen halkların haklarını elde etmek için mücadele ettiğini söyleyen Murad, gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu açıklanmayana ve tecrit kalkmayana kadar durmayacağını vurguladı.

Gençler, Kürt halkını her yerde Abdullah Öcalan için eylem yapmaya çağırdı.