İç Güvenlik Güçleri Üyesi El-Umer toprağa verildi

Görevi başındayken şehit olan İç Güvenlik Güçleri Üyesi Emar Ebdulkerim El-Umer, Reqa’nın Hikûmiyê köyündeki şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı.

Yürüttüğü askeri görev esnasında şehit düşen Reqa İç Güvenlik Güçleri Üyesi Emar Ebdulkerim El-Umer, düzenlenen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit cenazesini Reqa Wetani hastanesinden teslim alan halk, uzun araçlık konvoy ile Hikûmiyê köyüne doğru yola çıktı.

Cenaze konvoyu mezarlık girişinde Hizêm, Hikûmiyê ve çevre köylerden gelen yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Askeri tören ile başlayan törende İç Güvenlik Güçleri Komutanı Rêzan Dêrikî, QSD Komutanı Murad Reqa, Şehit Aileleri Meclisi adına Emîna El-Hec Elî ve Reqa Kadın Yönetimi adına Zelîxa Ebdî birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, özgür ve onurlu yaşamın şehitlerin emek ve mücadelesiyle el edildiğini belirterek, İç Güvenlik Güçlerinin bölgenin özgürleştirilmesi ve savunmasında oynadıkları role dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından şehit Amar El-Umer’in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit Amar’ın cenazesi, mücadele arkadaşları tarafından omuzlanarak sloganlar eşliğinde toprağa verildi.