'İnkar katliamdan daha acı verici'

Tüm dünyanın Ermeni soykırımını kabul etmesi gerektiğini söyleyen Qamişlolu Dr. Antarik Sarkisyan, "Çünkü bu davanın inkar edilmesi katliamın kendisinden daha acı vericidir" dedi.

Batman Sason’da yaşanan katliamdan dolayı Qamişlo’ya yerleşen Ermenilerden biri de Dr. Antarik Sarkisyan. Sarkisyan, Ermeni halkının 24 Nisan katliamını her yıl olduğu gibi bu yıl da andıklarını belirterek, "Osmanlılar tarafından Ermeni halkları üzerinde 1915 yılında uygulanan katliam 104. yılına girmekte.

Bu katliamda yaklaşık 1 milyon üzerinde Ermeni katledildi. Böyle bir katliamı Ermeni halkı hiçbir zaman unutmayacaktır. Osmanlı’nın tek başına bu katliamı yapmadığını biliyoruz. Diğer güçler tarafından da katliam hem askeri, hem siyasi, hem de stratejik planlar çerçevesinde gerçekleşmiştir" diye konuştu.

‘BU DAVA HALKLARIN DAVASI’

Katliamın amacının Ermenileri topraklarından zorla göç ettirmek olduğunu vurgulayan Sarkisyan, "Asıl amaç Ermeni halkının geleneksel tarihinden göç ettirilmesiydi. Çünkü o dönem Ermeni halkı dünyada medeniyetin yayılmasında önemli bir etki sahibiydiler. Ermeni halkı olarak çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki artık bu katliam itiraf edilsin. Artık Ermenilere dönük katliam yapıldığını halk inkar etmemelidir ki bu katliam gerçekleşmiştir diyebilsinler.

Artık bütün dünya kabul etmelidir ki katliamda çocuk, genç, kadın, erkek bir çok insan Osmanlı Devleti eliyle katledilmiştir. Bütün dünya halklarına sesleniyoruz ve diyoruz ki bu katliama gözlerini kapatmasınlar. Bu şekilde bir daha tekrarlanmamasını sağlasınlar. Yaşanan katliam sadece Ermenilerin davası değildir. Bu mesele bütün hakların ve milletlerin davasıdır. Bu sebeptendir ki bu bir insanlık davasıdır. İnsanlık çıkarlarını korumayı kendine mesele etmiş tüm halklara buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Bu tür katliamların tekrarlanmaması için bu davanın peşini bırakmasınlar sahip çıksınlar" ifadelerini kullandı.

‘DÜNYA BU ZULME KATLİAMDIR DİYEBİLSİN’

"TC devleti hala da Osmanlı imparatorluğunu geri getirmenin hayali peşindedir" diyen Sarkisyan, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bundan dolayı TC bütün halklara karşı hakimiyet sağlamaya çalışıp, katliam geleneğini sürdürmek istiyor. Ermeni halkı olarak barıştan yana bir halkız hiçbir zaman savaş ve katliamdan yana olmamışızdır.

Tekrar etmek isterim ki sesimizi bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Ve dünyayı bunun bir katliam olduğuna inandırmak istiyoruz ki Ermenilerin başına nelerin geldiğini araştırıp, öğrenmelerini istiyoruz. Bu davanın inkar edilmesi katliamın kendisinden daha acı vericidir. Çünkü bunu inkar edenler tekrar tekrar katliamlar yapmaya devam etmektedir. Bu sebeptendir ki evet ya da hayır desinler artık gerçekler gün yüzüne çıkmalıdır."