İran’ın bombardımanlarında bilanço ağırlaştı

İran devletine ait SİHA’ların Güney Kürdistan’da üsleri bulunan Doğu Kürdistanlı güçlere yönelik düzenlediği saldırılarda en az 7 kişinin hayatını kaybettiği, 24’ünün yaralandığı bildirildi.

Saldırılar Süleymaniye ve Hewlêr’e bağlı bölgeleri hedef aldı. Birçok alan son günlerde aralıksız bir şekilde bombalanıyor.

Saldırılarda İran Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-I), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) üsleri ile sivil yerleşim alanları hedef alındı.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, saldırılarda şimdiye kadar en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin yaralandığını bildirdi.

İran’a ait SİHA’ların Hewlêr’e bağlı Koye ilçesindeki PDK-I üssüne düzenlediği saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, 14’ü yaralandı.

Pirdê ilçesinde ise 3 kişinin hayatını kaybettiği, 10’unun yaralandığı bilgisi verildi. Pirdê’de PAK hedef alındı.

Hayatını kaybedenler ve yaralananların kimlikleri öğrenilemedi. Bir çok kaynak bir okul dahil sivillere ait yerlerin hedef alındığını belirtiyor.

Sağlık Bakanı Berzenci, bilançonun ağırlaşabileceğini ifade etti.

PDK-I kaynakları okullar ve çocukların hedef alındığını belirtirken, Twitter sayfasında ise “Terörist İslam Devrim Muhafızları Kolordusu şu anda Kürdistan ve İran'da devam eden protestolardan dikkatleri başka yöne çekmek için partimizin karargahına ve Koya'daki komşu mülteci kamplarına saldırıyor. Uluslararası toplumu sessiz kalmamaya çağırıyoruz!” dedi.

İran SİHA’ları, Süleymaniye yakınlarındaki İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) üslerini de yoğun bir şekilde bombaladı.

Federal Kürdistan Bölgesi hükümeti saldırıları kınayarak, sonlandırılmasını istedi. Yazılı açıklamada, “Füzelerle Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğinin ihlal edilmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Açıklamada "İran İslam Cumhuriyeti'nin her ne gerekçe ile olursa olsun muhalefet üslerini füzelerle bombalaması yanlış bir tutumdur” denilirken, “Topraklarımıza yönelik devam eden ve sivil kayıplarla sonuçlanan bu tür saldırıları kınıyoruz. Bu tür saldırılara son verilmesi gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.