İşgal saldırıları: Til Temir ve Zirgan’da birçok köy ağır hasar gördü

İşgalci Türk devletinin Hesekê Kantonu’nda yer alan Til Temir ve Zirgan’a düzenlediği saldırılarda en az 4 sivil hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı. Birçok köy saldırılarda hasar gördü.

Türk devletinin Zirgan ve köylerine yönelik saldırıları 21 Aralık Salı günü saat 15.00 sıralarında başladı.

İlçe merkezinin doğusundaki mahalleler ile Um Hermele, Mezra, Til Emir, Til El Werd, El Rebiat ve El Esediye köyleri hedef alındı.

Saldırılarda El Rebiyat köyünde Fesla El-Îd (60) ve kızı Melka Ehmed El-Îd, El Esediye köyünde Mihemed Xêr Elyan (58) ve Salih Hemîd hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda köylülere ait evler zarar gördü.

Türk devletinin bombardımanlarının hedefi olan Zirgan’da ise 7 kişi yaralandı. Yaralılar şöyle: El Rebiat köyünde Elî El-Îd (45), Cûrî El-Îd (11), Cûdî El-Îd (4) ve Ehmed El-Îd (11), Til El Werd köyünde Ehmed Mihemed El-Faris (50), Zirgan’ın ilçe merkezinde Roza Diyar (35)  ve Hemda Faris.

Türk devletinin saldırılarında ayrıca Şam hükümetine bağlı güçlerden 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Türk devleti salı günü 16.30’da Til Temir’in doğu ve batısındaki saldırılarını genişleterek, Asuri köyleri olan Til Şenan, Til Cuma’yı ve Um El Kêf, Til Kerabit ve Tewila köylerini de hedef aldı. Bu bombardımanda halka ait evler ve diğer bir çok mülk ağır zarar görürken, Um El Kêf köyünde Şam hükümet güçlerinden iki kişi yaralandı.