Özerk Yönetim: Tek taraflı seçim kararına uymayacağız

Özerk Yönetim Sözcüsü Luqman Ehmê, Suriye Parlamentosu seçimlerine ilişkin, "Bölgede sandık kurulmayacak. Özerk Yönetim için anlamı yok" dedi. Ehmê, tek taraflı seçim kararlarına uymayacaklarını belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Sözcüsü Luqman Ehmê, 19 Temmuz günü düzenlenecek Suriye Parlamentosu seçimlerine ilişkin Qamîşlo’daki Dış İlişkiler Dairesi’nde basın toplantısı yaptı. Suriye halklarının 2011 yılında başlayan krizden bu yana büyük acılar yaşadığını vurgulayan Ehmê, Suriye hükümet yetkililerinin ise tüm barış ve çözüm girişimlerine kapıları kapattığını ve hiçbir şey olmamış gibi hareket ettiğini söyledi.

'BÖLGEMİZDE SANDIK KURULMAYACAK'

Ehmê, Suriye hükümet yetkililerinin parlamento seçimlerini yapma ısrarının ülkedeki krize hiçbir çözüm getirmediğini vurgulayarak, “Yarın gerçekleştirilecek olan seçimlerin Özerk Yönetim için hiçbir anlamı yoktur. Özerk Yönetim bölgesinde hiçbir seçim sandığı kurulmayacak” dedi.

'DİYALOG MASASINA OTURULMALI'

Luqman Ehmê, Suriye hükümetinin muhalif ve farklı kimlik temsilcileriyle Suriye krizinin çözümü için diyalog masasına oturması gerektiğini ifade etti, tek taraflı alınan seçim kararlarına uymayacaklarını vurguladı.