Özsavunma Güçleri Üyesi Dilşêr son yolculuğuna uğurlandı

Derazor’da gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen Öz Savunma Güçleri savaşçısı Mihemed Nur Xidir (Dilşêr Qamişlo), Şehit Delil Soraxan Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel törenle toprağa verildi.

Derazor kırsalında DAİŞ’in hücre yapılanmasına yönelik 29 Mayıs günü başlatılan operasyonda şehit düşen Öz Savunma Güçleri savaşçısı Mihemed Nur Xidir (Dilşêr Qamişlo), Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehit cenazesinin Qamışlo’nun Enteri Mahallesi’ndeki Şehit Aileleri Meclisi’nden alan kitle, uzun araçlık konvoy ile şehitliğe doğru yola çıktı.

Şehitlikteki cenaze merasimi askeri törenle başladı. Daha sonra konuşan Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Mihemed Heci Seid, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Öz Savunma Güçleri Komutanı Feysel Murad ise şehitlerin yolunun takipçisi olacakları ve şehitlerin uğruna canlarını verdikleri amaçları yerine getireceklerinin sözünü yineledi.

Şehit Dilgêş Qamişlo’nun kardeşi Baran Xidir, şehitlerin yolunun takipçisi olacaklarının sözünü verdi. Şehidin annesi Şukriya Xidir da, oğlunun halkını savunmak için şehit olduğunu ve oğlunun şahadetiyle onur duyduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Dilşêr’in şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Şehit Dilşêr, slogan ve zılgıtlarla sonsuzluğa uğurlandı.